Snimak predstave "Idiot" u čast Tihomira Arsića na Jutjub kanalu Narodnog pozorišta 1Foto: Screenshot YouTube/Televizija Galaksija 32

Narodno pozorište u Beogradu najavilo je da će u subotu na svom Jutjub kanalu u 21 sat prikazati snimak pozorišne predstave „Idiot“ sa nedavno preminulim članom Drame NP Tihomirom Arsićem u ulozi Rogožina.

Ova predstava po romanu Fjodora Maksimoviča Dostojevskog, a u dramatizaciji i režiji Steve Žigona, premijerno je bila izvedena pre 25 godina, a Arsić je za ovu ulogu dobio dve najznačajnije nagrade u svojoj karijeri – Zlatnog viteza u Moskvi na Festivalu „Zlatni vitez“ i Nagradu „Raša Plaović“ za najbolje glumačko ostvarenje u sezoni.

Snimak predstave pozajmljen je iz RTS-a, a u njoj sa Arsićem igraju: Nebojša Dugalić, Ivana Žigon i Danijela Kuzmanović Pavlović. Pozorišni, filmski, TV glumac i producent Tihomir Tika Arsić, koji je preminuo 7. decembra, biće sahranjen u subotu, 12. decembra, u Aleji zaslužnih građana na beogradskom novom groblju.

U Aleji zaslužnih građana istog groblja juče je sahranjen i popularni pevač Džej Ramadanovski, koji je preminuo dan pre Arsića. Ramadanovskog je, prema njegovj poslednjoj želji, ispratila muzika 50 violina, prenose beogradski mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari