"Stanje stvari" Uroša Đurića u užičkom "Reflektoru" 19. juna 1Foto: Reflektor/Promo

Izložba „Stanje stvari“, beogradskog umetnika Uroša Đurić, biće otvorena u užičkoj geleriji „Reflektor“ u subotu, 19.juna u 13 časova.

Uz poštovanje protivepidemijskih mera, zainteresovani mogu da pogledaju postavku od 21. juna do 15. jula, radnim danima od 15 do 20 časova, uz zakazivanje dan ranije na [email protected] .

Brižit Huk, kako podsećaju u „Reflektoru“, piše u svojoj kritici da „Đurić meša stilove i koncepte i neguje ironičan žanr istinskog intelektualca, čiji uspeh potiče iz njegove – ponekad traumatične povezanosti sa manjinama s jedne strane i njegovoj pripadnosti eliti sa druge strane“.

„Kada Uroš Đurić uđe u taksi u Beogradu, pozdravljaju ga kao pop zvezdu. Između ostalog, penzionisani panker uživa u glamuroznom imidžu čija fascinacija prevazilazi umetničku scenu srpskog glavnog grada“, piše Brižit Kuk.

Đurić je rođen 1964. u Beogradu. Studirao je istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu i slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Diplomirao 1992. i magistrirao 1998 na slikarskom odseku FLU.

Izlagao na više od 250 izložbi u vodećim domaćim i svetskim izložbenim prostorima.

Njegovi radovi se nalaze u mnogim i značajnim kolekcijama, poput bečkih muzeja Albertina i Ludvig, kolekcije Maison Rouge, EVN, Telenor, Zepter, kao i Muzeja grada Beograda i Muzeja savremene umetnosti u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari