Stigla montažna bina Centru za kulturu Požarevac 1

Centar za kulturu Požarevac opremio je pozorišnu salu montažnom binom, koja omogućava da se na scenu, pored glumaca, smesti i 200 gledalaca.

Njena površina je 80 kvadrata i može se preoblikovati kao lego kocke, u zavisnosti od potrebe, jer neće služiti samo za pozorišne predstave već i za druge namene.

Ova investicija vredna je 3,7 miliona dinara, koji su obezbeđeni iz ovogodišnjeg gradskog budžeta.

– Postali smo vlasnici vredne montažno-demontažne bine, kakvu nemaju mnogo veće ustanove od naše, pa su primorane da je za određene prilike iznajmljuju – rekao je Dragi Ivić, direktor Centra za kulturu.

Zahvaljujući ovoj novini, u pozorišnoj sali mogu se igrati i alternativne predstave, za manji broj ljudi. Montažna bina može se prenositi i na druge lokacije, jer će služiti za različite namene.

– U najnovije opremanje Centra za kulturu uložili smo pet miliona dinara iz budžeta, što ne računamo kao trošak, već kao ivesticiju – istakao je gradonačelnik Požarevca, Bane Spasović.

Predsednik Upravnog odbora Centra za kulturu Slobodan Boba Stepić smatra da će se, zahvaljujući montažnoj bini, ostvariti prava interakcija između glumaca i publike, jer među njima neće postojati prostorna udaljenot.

Nova bina urađena je prema projektu dr Milice Bajić-Đurov, profesorke scenografije na beogradskoj Akademiji umetnosti. Osim bine, Centar za kulturu nabavio je i tonsku i svetlosnu opremu, vrednu 1,5 miliona dinara, takođe obezbeđenih iz ovogodišnjeg gradskog budžeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari