Subotica: Posetioce očekuje bogat program 20. Summer3p festivala 1foto: Summer3p festival

Dvadeseti jubilarni Summer3p festival održaće se od 22. do 24. jula, pod sloganom “20 years of being different”, na novoj, ekstravagantnoj, lokaciji bivšeg vojnog kompleksa “Petar Drapšin” (Druga kasarna) na Segedinskom putu između Subotice i Palića, a sadržaj programa biće u skladu sa proslavom dve decenije postojanja.

“Summer3p je mnogima sinonim za 20 godina jedinstvenog letnjeg doživljaja za sve generacije, a 20. rođendan proslavićemo jedinstvenim izvođačima koji će biti spoj svega onoga što je Summer3p oblikovalo tokom dve decenije, u muzičkom smislu, dok će dnevni i radioničarski programi obuhvatiti sve teme kojima se Summer3p bavio 20 godina, sa prizvukom aktuelnih tema, događaja i iskustva u modernom stvaralaštvu”, saopštili su organizatori.

Muzički program Summer3p festivala kruniše Nakadia, jedna od najtraženijih Dj dama poreklom sa Tajlanda.

Pored nje, nastupiće dvojac iz Velike Britanije OC & Verde, zatim Khainz iz Švajcarske, a Siniša Tamamović i Marko Feliner vrteće svoje setove kao gosti iz ex-Yu regiona.

Dvadeseti Summer3p festival obeležiće i nastupi izvođača elektronske muzike, koji su svojim radom i saradnjom, tokom dve decenije oblikovali Summer3p u muzičkom smislu, tako da će publika imati priliku da čuje i vidi nastupe Chrono B2B Ascaloon, zatim Kibz B2B Dfndr i Timika B2B Natasha.

Lokalna podrška muzičkom programu biće Rale Vuković, Neomodern, Gustav Jr i Andy Dee.

Subotica: Posetioce očekuje bogat program 20. Summer3p festivala 2
foto: Summer3p festival

Tokom dana, od 17 časova, goste očekuje raznovrstan radioničarski program, izložbe i performansi.

Nedelja, 24. jul, rezervisana je za Porodični dan, koji će programski biti sadržajniji nego predhodnih godina.

Likovnu radionicu, vodiće Emil Kadirić, akademski slikar iz Subotice, koji 18 godina sarađuje sa Summer3p festivalom, dok će TNG art radionicom koordinirati street art umetnik Otto Zakar a posetioci mogu doneti neki svoj odevni predmet i sprejevima, kroz šablone učiniti ga unikatnim.

Anastazia Mezei, u subotu i nedelju popodne, učiće sve zainteresovane kako da naprave svoju Mandalu a Nebojša Jurčić vodiće praktičnu obuku kroz proces stvaranja stripova.

Radionicu o klimatskim promenama vodiće Dragana Radulović, ekspertkinja za klimatske promene u saradnji sa strip art radionicom i Planet Kind udruženjem, koje će sva tri dana festivala predstaviti višekratne proizvode bez plastike.

GIFFEST će se tokom večeri prikazati izborom najpopularnijeg video materijala iz regiona a platforma za multimedijalno istraživanje SXABLON imaće svoj pop up store u sklopu dnevnog programa.

Subotica: Posetioce očekuje bogat program 20. Summer3p festivala 3
foto: Summer3p festival

Specijalni gosti porodičnog dana u nedelju, 24. jula, biće mladi pevači Italijanskog kulturnog centra Piazza Italija, dok će nedeljno popodne uz aerobik & finess, realizovati AKA Fight Fitness i N centar.

Svi posetioci porodičnog dana moći će da zaigraju i društvene igre od 7 do 77 za stolovima kluba ljubitelja društvenih igara Stronghold.

Rado viđeni gosti Summer3p festivala, Udruženje ZaJedno i ove godine izradiće svoj crtež na platnu u saradnji sa likovnom radionicom.

Tokom sva tri dana manifestacije, biće postavljena izložba skulptura u prostoru zajedno sa radovima likovne radionice 2009. – 2021. i fotografijama Summer3p festivala Heritage 2003. – 2021.

Ulaz na dnevne aktivnosti i porodični dan je besplatan a program u nedelju, 24. jula, trajaće do ponoći.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.