Subotička pozorišta nagrađena na 67. Sterijinom pozorju 1Predstava "Poslednje devojčice", foto: Zvaničan sajt Pozorišta "Kostolanji Deže" iz Subotice

Na 67. Sterijinom pozorju u Novom Sadu nagradu za najbolju predstavu osvojila je jednoglasnom odlukom žirija predstava „Poslednje devojčice“ Maje Pelević, u režiji Kokana Mladenovića, a u produkciji Pozorišta „Kostolanji Deže“ iz Subotice.

Maji Prelević je za predstavu „Poslednje devojčice“ pripala Sterijina nagrada za tekst savremene drame, dok je Sterijinu nagradu za režiju osvojio Kokan Mladenović za istu predstavu.

Sterijina nagrada za scenografsko ostvarenje dodeljena je Mariji Kalabić za predstavu „Poslednje devojčice“, a Specijalna Sterijina nagrada koju dobija Glumački ansambl pripala je ansamblu predstave „Poslednje devojčice“ u produkciji pozorišta „Kostolanji Deže“ iz Subotice.

Sa 67. Sterijinog pozorja i Narodno pozorište Subotica se vraća sa nagradom, jer je Sterijina nagrada za koreografiju pripala Ireni Šarović u predstavi „Izbiračica“ Koste Trifkovića, a u režiji Ive Milošević.

Ove godine je u takmičarskoj selekciji bilo ukupno devet predstava, a o nagradama je odlučivao žiri u čijem sastavu su bili Slobodan Skerlić, reditelj i predsednik žirija, glumica Milena Pavlović, dramski pisac Petar Mihajlović, reditelj Slobodan Unkovski i teatrolog Zoran Maksimović.

O najboljima je odlučivala i publika, te je predstava “Izbiračica” Narodnog pozorišta Subotice dobila ocenu 4,61 i zauzela drugo mesto, odmah posle predstave “Ja sam ona koja nisam” sa ocenom 4,72.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari