Subotička Savremena galerija dobila novu rasvetu 1Nova rasveta u Savremenoj galeriji Subotica, foto: Natalija Jakovljević

Savremena galerije Subotica je u okviru projekta „Gradovi u fokusu“, koji sprovodi Ministarstvo kulture i informisanja, u nekoliko izložbenih sala spratnog dela dobila novu rasvetu.

Predsednik skupštine grada Subotice Balint Pastor rekao je da je ovim završena prva faza radova, u iznosu od tri miliona dinara, koja obuhvata ugradnju rasvetnih elemenata u četiri prostorije i kompletne građevinske radove.

„U drugoj fazi će se elementi ugraditi u sledeće četiri prostorije i tada će i neka pametna rešenja biti realizovana da bi sve to bilo savremeno urađeno“, naveo je Pastor.

On je podsetio da je Savremena galerija smeštena u Palati Ferenca Rajhla i da je reč o jednoj od najlepših građevina u Subotici koja ima veliku ulogu i značaj u kulturnom životu grada, ali i u našem regionu.

Subotička Savremena galerija dobila novu rasvetu 2
Savremena galerija Subotica, foto: Natalija Jakovljević

Direktor Savremene galerije Subotica Arpad Blaško rekao je da se dugi niz godina čekala galerijska rasveta i da je ovo jedan dobar početak jer ova ustanova kulture ove godine obeležava 60 godina postojanja.

„Ova galerijska rasveta je napravljena po najmodernijem i najsavremenijem modelu. A što je najvažnije, umetnička dela u ovom prostoru sada će biti adekvatno osvetljena i prikazana u najboljem svetlu“, ocenio je Blaško.

On je naveo da je jako važno da galerija ide u korak sa vremenom i da se učini sve što je u njihovoj moći da prostor zadovolji potrebe umetnika iz Subotice i šire.

„Savremena galerija se iz godine u godinu izdiže u jednu od najznačajnijih ustanova kulture u regionu“, smatra Blaško.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari