Susret gitarista na Kolarcu 1Foto: Danka Ninkvić

U okviru Ciklusa „Susret na Kolarcu“ danas na Velikoj sceni Zadužbine Ilije M. Kolarca zajednički koncert održaće umetnici na klasičnoj gitari Maja le Ru Obradović i Nemanja Bogunović.

Na programu su njihove autorske kompozicije, od kojih će neke biti premijerno izvedene, kao i kompozicija „Kolo“ za dve gitare i orkestar, koju je kompozitor Aleksandar Vujić komponovao i posvetio baš ovim umetnicima.

Maja le Ru Obradović je kompozitor i gitarista sa francuskim Ordenom viteza umetnosti i književnosti. NJene kompozicije se često emituju u SAD i u drugim zapadnim zemljama. Rođena je u Srbiji, odrasla je u Ženevi, iz koje se 2010. vratila u Beograd. Svirala je sa svim vodećim evropskim orkestrima, aktivna je u Triju gitara sa Dagobertom Linareom i Remonom Mizi. Piše muziku za gitaru i kamerne sastave.

Nemanja Bogunović, gitarista, kompozitor i aranžer, prvi koncert održao je u sedmoj godini u rodnom Beogradu i sa 16 godina karijeru nastavio u SAD. Svira širom sveta, objavio je tri solistička albuma i dve zbirke transkripcija za gitaru. Nastupao je za članove srpske i španske kraljevske porodice, nekoliko predsednika država, kao i za filmske zvezde poput Rodžera Mura, Barbre Strajsend, Šona Pena, Kevina Kostnera, Mela Gibsona… Osnivač je Beogradskog kvarteta gitare.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari