Takmiči se 80 filmova na Beogradskom festivalu filma 1Foto: FoNet/Beoinfo

Martovski festival – Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma biće otvoren u četvrtak, 30. marta, kada će biti dodeljene nagrade za životno delo i prikazani filmovi „Bunker 93“ Puriše Đorđevića i „Panta rei“ Ljubiše Samardžića.

Zamenik gradonačelnika Beograda i predsednik Odbora festivala Andreja Mladenović rekao je da će na festivalu, koji počinje 30. marta i traje do 2. aprila, biti organizovane brojne radionice, konsultacije i razgovori filmskih stvaralaca, studenata, publike, a predviđen je i muzički program.

Mladenović je rekao da će u takmičarskoj konkurenciji biti prikazano više od 80 filmova, prenosi Beoinfo.

Vršilac dužnosti sekretara za kulturu Ivona Jevtić navela je da je Grad Beograd za ovogodišnji festival izdvojio šest miliona dinara i napomenula da je Dom omladine prvi put organizator manifestacije.

Umetnički direktor festivala Boban Jevtić istakao je da je u pitanju jedan od najdugovečnijih festivala ne samo u Srbiji već i u evropskim okvirima.

Ono što nedostaje Srbiji je nacionalna platforma, gde će ljudi moći da vide šta je stvoreno u proteklih 12 meseci na polju dokumentarnog i kratkometražnog filma. Imamo šest kategorija, ali smo akcenat stavili i na radionice i profesionalnu edukaciju, rekao je Jevtić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari