U Negotinu predstavljena knjiga “Poslovice i izreke” 1Foto: Dom kulture Negotin

Nakon Beograda, pred publikom u Negotinu predstavljena je prva knjiga “Poslovice i izreke”. Promociju ovog zanimljivog izdanja prati izložba ilustracija koju je za ovu knjigu uradio Luka Dedić.

Poslovice, izreke i mudrosti karakterišu svaki jezik i obično izriču životnu mudrost. Veliki broj poslovica i izreka iako nastao pre više vekova i danas se mogu primeniti na brojne aktuelne situacije i događaje.

Izdavačka kuća, koja je izdala prvu knjigu, planira ediciju od šest knjiga “Poslovica i izreka” koja će sadržati 12 hiljada stranih poslovica, 600 srpskih poslovica i preko 600 ilustracija. U knjigama će se naći sto odabranih tema.

U prvoj koja je predstavljena u Galeriji Doma kulture “Stevan Mokranjac” u Negotinu nalaze se teme kojima se početno slovo od A do D, a edicija će obuhvatiti čitavu azbuku.

“Poslovice i izreke” knjiga 1, njen priređivač je Slobodan Petrović, ima oko 2.000 poslovica, a prema pribeleženim srpskim mudrostima ilustrovao ju je Luka Dedić.

Kako je moglo da se čuje na promociji, u knjigama će biti zastupljene ne samo poslovice i izreke iz Srbije, već i iz Persije, sa Malte, Sicilije, Zambije, Kameruna, i drugih zemalja.

Plan je da svake godine bude štampana po jedna knjiga, a druga knjiga trebalo bi da izađe krajem ove godine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari