U zaječarskom pozorištu dve nove predstave u adaptaciji Irfana Mensura 1Foto:Pozorište u Zaječaru

Zaječarska pozorišna publika biće u prilici da ove jeseni vidi dve nove predstave Narodnog pozorišta „Zoran Radmilović“ čija priprema je u toku. Reč je o predstavama Petra Ričarda Lorca u adaptaciji i režiji Irfana Mensura i komadu Idem u lov Žorža Fejdoa.

Akteri Petre – Tanja Bošković, Nataša Petrović, Lana Karaklajić i Viktorija Arsić, pod rediteljskom palicom Irfana Mensura već rade probe na sceni, oživljavajući porodičnu priču sa svim situacijama koje prate gotovo svaku porodicu. Prema rečima reditelja u pitanju je odnos majke i ćerki, želja da se ode, neznanje da li da se ode ili ostane, pokušaj da se nađe nada negde daleko.

-To je opšta priča o pokušaju mladih ljudi da pronađu nešto bolje, nešto srećnije, negde daleko. Pitanje je da li će uspeti , da li je sve tamo tako ružičasto i da li će imati snage i koliko da tako nešto urade. – objašnjava Mensur.

Dramaturg predstave Petra kojom će biti otvoreni 28. „Dani Zorana Radmilovića“ je Vladimir Đurđević , autor muzike Aleksandar Sanja Ilić , scenografiju potpisuje Mirko Stokić, a za kostim su zadužene Mirjana StanojevićiI Gorica Ilić. Dizajneri svetla i tona su Dragan Marković i David Nedeljković.Sufler inspicijent je Sanja Mitić Jelenković, a organizator Miroslav Kamenković.

Osim Petre, zaječarski pozorišni ansambl krenuo je sa pripremom komada Idem u lov Žorža Fejdoa, koji je kako navode u zaječarskom teatru već dva puta postavljan u ovom pozorištu. Komad Žorža Fejdoa je prvi put 1966. godine režirao Milan Bogosavljević, a 1989. Stevo Žigon. Režiju u najnovijem izdanju predstave potpisuje Miloš Radaković, a glumačku ekipu čine glumci ovdašnjeg pozorišta: Vujadin Milošević, Ana Bretšnajder, Miloš Đuričić, Jelena Rajić, Gabrijel Bećarević, Predrag Grbić, Sanja Nedeljković i Branislav Mijatović.

Premijera se očekuje u novembru ove godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari