ULUSFoto: ULUS

ULUS – Udruženje likovnih umetnika Srbije reagovalo je saopštenjem povodom informacije Ministarstva kulture da je obrazovana Radna grupa za rešavanje problema u vezi sa Umetničkim paviljonom „Cvijeta Zuzorić“

ULUS o tome saznaje iz medija.

– Putem sredstava javnih informisanja Udruženje likovnih umetnika Srbije saznaje da je Ministarstvo kulture 23. novembra izdalo rešenje o “obrazovanju i imenovanju Radne grupe za rešavanje problema u vezi sa korišćenjem Umetničkog paviljona „Cvijeta Zuzorić“, sa zadatkom da razmotri, ispita, obrazloži i predloži nadležnim organima rešenje za rekonstrukciju objekta i adekvatan smeštaj Udruženja likovnih umetnika Srbije tokom rekonstrukcije, kao i da predloži ugovor kojim će se regulisati korisnik, uslovi i vremenski period korišćenja predmetnog prostora”, i pri tome navodi imena predstavnika ULUS-a u svojstvu članova Radne grupe – kažu iz ULUS-a.

Iz tog razloga oni još jednom koriste priliku da izraze njihov stav u vezi obrazovanja Radne grupe, koji glasi – Za obnavljanje ugovora o korišćenju Umetničkog paviljona “Cvijeta Zuzorić” nije potrebna radna grupa, već da nadležne institucije savesno preuzmu poslove koje su u delokrugu njihovih odgovornosti.

– Udruženju likovnih umetnika kao pokretaču inicijative za izgradnju Umetničkog paviljona “Cvijeta Zuzorić”, učesniku u sakupljanju sredstava za izgradnju i korisniku ovog prostora od njegovog osnivanja, ne može biti osporeno legitimno pravo na raspolaganje ovim prostorom, a čije se rešavanje izbegava već više od 10 godina – ističu iz ULUS-a.

Oni za kraj konstatuju – Po obnavljanju ugovora, čime će se obezbediti formalni preduslovi, priključićemo se Radnoj grupi koja će se baviti svim neophodnim detaljima vezanim za radove rekonstrukcije i sanacije Paviljona. Paviljon = ULUS od 1921. Čiji je ako ne naš? – upitkuju retorički iz ULUS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari