Vlada osnovala Kulturni centar Srbije u Pekingu 1Foto: Ljiljana Bukvić

Vlada Srbije na današnjoj sednici usvojila je Zaključak o osnivanju Kulturnog centra Srbije u Pekingu, koji bi omogućio jače veze kulturnih ustanova Srbije i Kine.

Kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, ovaj centar bio bi direktna saradnja umetnika i profesionalaca u kulturi.

„Vlada je usvojila Zaključak o prihvatanju izveštaja o sprovedenim aktivnostima na realizaciji Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Narodne Republike Kine o obostranom osnivanju kulturnih centara. Zaključak se odnosi na odluku Vlade Srbije o osnivanju Kulturnog centra Srbije u Pekingu. Osnivanje Centra u skladu je sa sve intenzivnijim i dinamičnijim odnosima dve države u oblasti kulture, kako na bilateralnom nivou, tako i u okviru procesa „Jedan pojas jedan put“, navodi se u saopštenju.

Vlada Srbije utvrdila je na današnjoj sednici i Predlog zakona o potvrđivanju radnog aranžmana između Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Agencije Evropske unije za obuku organa za sprovođenje zakona (CEPOL).

Radni aranžman između Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Agencije Evropske unije za obuku organa za sprovođenje zakona, potpisan u septembru ove godine, podrazumeva jačanje i učvršćivanje međusobne saradnje kroz učešća službenika Republike Srbije u obukama Agencije, kao i službenika CEPOL-a u oblasti pravosuđa i unutrašnjih poslova u obukama koje organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Usvojen je i  Zaključak o prihvatanju teksta Ugovora o projektu izgradnje toplovoda Obrenovac – Novi Beograd između JKP „Beogradske elektrane“, Grada Beograda i „Power Construction Corporation of China“.

Projekat izgradnje toplovoda od termoelektrane TENT u Obrenovcu do toplane u Novom Beogradu realizuje se na osnovu potpisanog Sporazuma o ekonomskoj i tehničkoj saradnji u oblasti infrastrukture između vlada Republike Srbije i Narodne Republike Kine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari