Vučić: Ivan je ostavio najdublji trag na umetničkoj sceni 1Foto: Medija centar

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom iznenadne smrti direktora Beogradske filharmonije Ivana Tasovca, oglasio se na Instagram profilu @buducnostsrbijeav.

– Izuzetno me je pogodila vest o iznenadnoj smrti Ivana Tasovca, sjajnog pijaniste i umetnika, a pre svega izuzetnog čoveka, iskrenog prijatelja i saborca. Ivan je posvetio život najvećim ljudskim vrednostima – umetnosti i ljubavi prema otadžbini, koju je na svoj sofisticirani i jedinstveni način iskazivao muzikom, nepresušnom energijom i kreativnošću po kojoj će ostati upamćen u najvišim umetničkim i intelektualnim krugovima, napisao je predsednik Srbije povodom iznenadne smrti Ivana Tasovca.

Vučić je dodao da je Tasovac bio neumoljivi borac za prefinjenost protiv profanosti, za smisao u površnosti.

– Ivan je ostavio najdublji trag na umetničkoj sceni, ali i u srcima svih nas koji smo imali čast da ga poznajemo. Počivaj u miru, prijatelju moj, a mi ćemo nastaviti borbu za još bolju i jaču Srbiju, za koju si i ti živeo, napisao je predsednik Srbije.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Gojković uputila telegram saučešća povodom smrti Ivana Tasovca

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković, večeras je, povodom smrti Ivana Tasovca uputila telegram saučešća njegovoj porodici.

„Njegova specifična ličnost, harizmatičnost i jedinstvenost ostavili su veliki trag na umetničkoj sceni Srbije“. navela je Gojković, prenelo je resorno ministarstvo.

Ona je istakla da je sa velikom tugom sam primila vest o smrti Tasovca, direktora Beogradske filharmonije i nekadašnjeg ministra kulture i informisanja.

„Pamtićemo ga kao čoveka koji je svojim iskustvom, karakterom i radom ostavio značajan trag u našoj kulturi“, navela je Gojković u telegramu.

Američka ambasada izrazila žaljenje zbog smrti Ivana Tasovca

Američka ambasada u Beogradu izrazila je danas žaljenje zbog smrti direktora Beogradske filharmonije Ivana Tasovca, njihovog dugogodišnjeg saradnika i partnera.

„Rastužila nas je vest o iznenadnoj i preranoj smrti jednog od naših dugogodišnjih saradnika i partnera, čoveka sa kojim smo u velikoj meri doprineli razvoju @BGFilharmonija i kulture u Srbiji uopšte. Počivaj u miru Ivane“, napisala je ambasada na svom Tviter nalogu.

Ivan Tasovac (55), direktor Beogradske filharmonije, preminuo je večeras u svom domu u Beogradu oko 21 sat, nakon što mu je iznenada pozlilo, potvrđeno je za Nova.rs.

Dačić izrazio je najdublje saučešće povodom smrti

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić izrazio je najdublje saučešće povodom smrti dugogodišnjeg direktora Beogradske filharmonije i bivšeg ministra kulture i informisanja Ivana Tasovca.

Potresla me je vest o preranoj smrti Ivana Tasovca, čoveka koji je zadužio srpsku kulturu i sve nas koji smo imali zadovoljstvo da sa njim radimo i privilegiju da budemo prijatelji. Ivanova energija bila je nezapamćena na našoj kulturnoj sceni, bio je neumorni lider ne samo Beogradske filharmonije kojoj je posvetio svoj život, već i cele kulturne scene Beograda i Srbije.

Svoj umetnički dar spojio je sa ogromnim entuzijazmom za obnovu i promociju srpskog kulturnog nasleđa čime je zadužio i nas i buduće generacije. Mnogo planova i ideja ostaće neostvareno, njegov prerani odlazak zaustavio je jedan plemeniti put, preostaje nam da pamtimo vedar duh i da s pažnjom brinemo o svemu što je uradio, navodi se u saučešću Dačića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari