"Vučić je za našu političku scenu pre autogol": Sagovornici Danasa različito o Manojlovićevom poređenju predsednika Srbije sa De Golom 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda; Wikipedia

– Mislim da je on za našu političku scenu pre autogol – kaže reditelj Goran Marković za Danas povodom izjave glumca Predraga Mikija Manojlovića u emisiji Persona non grata na N1. gde je za predsednika Vučića rekao da je za našu politiku kao De Gol.

Scenarista i profesor na Fakultetu dramskih umetnosti Nebojša Romčevič smatra da je Manojlović “verovatno mislio na De Gola posle bitke u Ardenima”, dok glumac Tihomir Stanić nema komentar, ali kaže da mu prvo pada na pamet jedna igra rečima kad čuje Manojlovićevu opservaciju:

– Nemam komentar…pomislio sam samo na neku igricu rečima iz detinjstva „Video sam Brižit Bardo ide gola“ – kaže Tihomir Stanić.

Podsetimo, gostujući u emisiji Persona non grata na N1, proslavljeni glumac Predrag Miki Manojlović, govoreći o politici i odnosu prema vlastima u Srbiji rekao je da njega niko ne upotrebljava i da je „velika laž“ da mu je obećavana zgrada za njegovo pozorište.

Za predsednika Aleksandra Vučića je rekao da je talentovan za politiku i poredi ga sa nekadašnjim predsednikom Francuske, Šarlom de Golom.

– Vučić je za ovdašnju političku sredinu u odnosu na sve druge političke subjekte, aktivne i neke neaktivne, De Gol – rekao je Manojlović, za N1.

Na pitanje da pojasni, kazao je da Vučić „vodi politiku koja ima takve rezultate“.

Za Srbiju kaže da je „u totalnom sendviču“ u političkom smislu i da je ceo jugozapadni Balkan „eksperiment koji traje jako dugo“.

Upitan šta je cena kada umetnik podrži vlast, ističe da ništa nije dobio, a za navode da mu je obećavana zgrada za pozorište kaže da su „velika laž i sramota“.

Kako je kazao, demokratija je „luksuz istorijskih činjenica koje nismo u glavu stavili“.

– Nemamo iskustvo kroz koje moramo proći da bimo gradili demokratiju koja nam je neophodna –  rekao je Manojlović.

On je skrenuo pažnju i da je ove godine Fest prikazivao filmove iz celog sveta, uz konstataciju da je bezobrazluk da se govori da je proruski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari