Za koncerte i programe 239.000 evra iz budžeta 1Foto: M. Pudar

Gradska uprava Zrenjanina naručila je uslugu organizacije manifestacije „Dani piva“ a u postupku javne nabavke ugovor je dodeljen Agenciji „Bekstejdž 021“ iz Novog Sada, sa podizvođačem „Sky solution“ iz Beograda.

Ukupna vrednost posla da im agencije organizuju Dane piva, zrenjaninska vlast ugovorila je po ceni od 27,9 miliona dinara, ili 239.000 evra. Iako posvećena pivu, ova manifestacija koju jedni kritikuju zbog nepotrebnih troškova, a drugi hvale zbog zarade od turizma, već godinama ima fokus na koncertima i uličnim programima. Pivo se ne proizvodi više u Zrenjaninu, a ove godine prvi put će se na štandovima naći „Zrenjaninsko svetlo pivo“ koje proizvodi Karlsberg.

Kao i prethodnih godina, četiri velika koncerta će se održati na Trgu slobode, dok će na Žitnom trgu svake večeri nastupati po dva izvođača, ukupno njih 12. Program na Trgu slobode otvoriće Zrenjaninska filharmonija, u petak, 30. avgusta nastupa Lepa Brena, naredne večeri Dame Evrovizije, novosadski „Big Bend“ i Zrenjaninska filharmonija a u nedelju, 1. septembra grupa Crvena jabuka.

Manifestaciju na Žitnom trgu otvoriće rokeri Đorđe David i Alen Islamović. Na Žitnom trgu nastupaće i Vampiri, Amajlija, Zana, Letu štuke, Skaj Vikler, Đusi Kovač bend i Halid Bešlić. Na ovom trgu nisu do sada izdati svi štandovi, jer na prvom otvaranju ponuda nije bilo zainteresovanih ponuđača. 34. Dani piva održaće se od 26. avgusta do 1. septembra na ulicama i trgovima Zrenjanina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari