Za nagrade Srce Sarajeva za TV serije 28. Sarajevo Film Festivala nominovano 17 ostvarenja 1Foto promo/28. Sarajevo Film Festival

U konkurenciji su naši serijali „Vreme zla“, “Besa 2”, “Blok 27”, “Crna svadba”, “Čudne ljubavi”, “Kljun”, “Nečista krv”, “Ubice mog oca 5”…, glumice Jasna Đuričić, Nada Šargin, Jelena Đokić, Nataša Ninković…, glumci Dragan Bjelogrlić, Uliks Fehmiu, Nikola Kojo, Ljubomir Bandović…., a Pavle Mensur i Jovan Jovanović nominovani su za Zvezdu u usponu

 

Strukovni žiri sastavljen od više od 400 filmskih profesionalaca iz regiona, u konkurenciju za nagrade ove godine uvrstio je 17 serija iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Severne Makedonije, Kosova i Slovenije.

Nominovane TV serije za nagrade Srce Sarajeva su “Advokado”, “Besa 2”, “Blok 27”, “Crna svadba”, “Čudne ljubavi”, “Dolina rož”, “Kljun”, “Leninov park”, “Lud, zbunjen, normalan”, “Močvara 2”, “Mrkomir I”.

U trci za nagrade su i “Nečista krv”, “Područje bez signala”, “Složna braća”, “Ubice mog oca 5”, “Šutnja”, “Vreme zla”.

Sarajevo Film Festival nagrade za serije je uspostavio prošle godine, s ciljem promocije i odavanja priznanja najkvalitetnijim regionalnim televizijskim serijama prikazanim u proteklih godinu dana, te poticaju njihovog međunarodnog plasmana.

Ove godine kategorije nagrada su proširene. Srce Sarajeva dodeljivaće se u dve kategorije: za dramske serije i za komedije.

U kategoriji dramskih serija, dodjeljuje se osam nagrada: za najbolju dramsku seriju, najbolju glavnu glumicu, najboljeg glavnog glumca, najbolju žensku epizodnu ulogu, najbolju mušku epizodnu ulogu, za Zvijezdu u usponu, za najbolju režiju (za epizodu) i za najbolji scenarij (za epizodu).

U kategoriji komedija dodjeljuje se šest nagrada: za najbolju komediju, najbolju glavnu glumicu, najboljeg glavnog glumca, za Zvezdu u usponu, najbolju režiju (za epizodu), i za najbolji scenarij (za epizodu).

Ceremonija dodele Srca Sarajeva biće održana tokom 28. Sarajevo Film Festivala, koji se održava od 12. do 19. augusta.

 

 

 

U kategoriji najbolja glavna glumica u dramskoj seriji, na listi nominovanih za ovu nagradu je čak četiri naših glumica: Jelena Đokić („Crna svadba“), Hana Selimović („Besa“ 2), Jovana Stojiljković („Područje bez signala“), Nada Šargin („Vreme zla“), i Ivana Vuković („Kljun“)

Za najboljeg glavnog glumca u istoj kategoriji među nominovanim su Dragan Bjelogrlić („Nečista krv“) i Uliks Fehmiu („Cna svadba“).

U trci za nagradu Zvezda u usponu su glumci Pavle Mensur („Vreme zla“) i Stefan Vukić („Kljun“).

Glavni favoriti za Srce Sarajeva za najbolji scenario – epizodu dramske serije, ove godine su naši scenaristi: Matija Dragojevi i Ljubica Luković („Kljun“), Boban Jevtić („BLOK 27 „), Strahinja Madžarević („Crna svadba“), Milena Marković („Močvara“), Vojislav Nanović („Nečista krv“), Igor Stoimenov, Vuk Ršumović, Mladen Matičević („Besa“ 2)

U konkurenciji za nagradu za najbolju režiju za epizodu, u istoj kategoriji, su Nemanja Ćipranić („Crna svadba“), Jelena Gavrilović, Uroš Tomić („Kljun“), Nikola Ljuca, Igor Stoimenov, Milan Todorović („Besa“ 2), Momir Milošević („Blok 27“), i Goran Stanković („Nečista krv“).

U kategoriji komedije, za Srce Sarajeva za najbolju glumicu, sa koleginicama iz regiona takmiče se Jasna Đuričić („Advokado“), Nataša Ninković („Složna braća“), i Milena Predić („Čudne ljubavi“).

U trci za istu nagradu u muškoj konkurenciji su Ljubomir Bandović („Advokado“), Nikola Kojo („Čudne ljubavi“), dok bi Zvezda u usponu ove godine u kategoriji komedije mogao da bude glumac Jovan Jovanović („Čudne ljubavi“).

Boban Jevtić i Nikola Kojo mogli bi da dobiju Srce Sarajeva za najbolji scenario – epizodu („Čudne ljubavi“), a Kojo i za najbolju režiju – epizodu ove serije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari