"Zablude percepcije" 1

Izložba „Zablude percepcije“ Vojislava Nedeljkovića, akademskog slikara iz Požege, biće otvorena večeras u 19,30 časova u holu Osnovne škole „Aleksa Dejović“ u Sevojnu.

Postavku, koju čine crteži i kolaži, priredilo je Udruženje osoba sa invaliditetom „Minimas“ iz Sevojna, kao deo projekta Kult.Kota Sevojno, a pod pokroviteljstvom Gradske opštine Sevojno, dok su partneri u projektu ta osnovna škola i Kancelarija za mlade u Sevojnu.

Nedeljković je rođen 1982.godine. Diplomirao je grafiku na Fakultetu umetnosti u Zvečanu. Devet puta je samostalno izlagao i bio učesnik mnogih kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Bavi se pedagoškim radom i basista je požeke grupe „Ikvizicija“. Njegovi radovi su deo kolekcije Kulturnog centra Požega i otkupljeni su na konkursu Ministarstva kulture i informisanja 2015. godine.

Navdeći da nastavlja da istražuje „percepciju različitih oblika unutar prostora“, Slađana Varagić Petrović, istoričarka umetnisti, ocenjuje da Nedeljković kroz dekonstrukciju pikaza oblika stolice „gradi zanimljive vizuelne forme koje, od konkretnog oblika, svođenjem i „čišćenjem“, bivaju dovedene do apstraktnih formi

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari