Zagrevanje za Zlatarfest 1

„Letnje zagrevanje“, naziv je muzičkog festivala koji će, od 23. do 26. jula, biti održan u Novoj Varoši.. Manifestacija je ustanovljena prošlog leta, a organizator je novovaroški Dom kulture „Jovan Tomić“.

I ovog leta, festival će obeležiti kvalitetni izvođači, a raznovrsni sadržaji, u okviru manifestacije, odvijaće se na „maloj“ pozornici Doma kulture.

Otvaranje „Letnjeg zagrevanja“ biće upriličeno, u ponedeljak, 23. jula, kada će pred Novovarošanima premijerno nastupiti grupa „Ođila“. Petočlani vokalno-muzički sastav na domaćoj sceni traje već više od tri decenije i prepoznatljiv je po izvođenju romske muzike.

Drugo veče festivala obeležiće nastup vrhunskog di-džej dueta „Zap me strobe“ u sastavu Ivana Aleksandrović i Damjan Eltech. Ovo dvoje umetnika su , prošlog leta, već nastupali pred novovaroškom publikom, kada su napravili sjajnu atmosferu, posebno među mladim poklonicima ove vrste modernog zvuka.. Nakon brojnih koncerata u diskotekama i klubovima širom zemlje i regiona, ponovo će „začiniti“ festival u Novoj Varoši.

Poklonike etno – zvuka obradovaće gostovanje sjajne vokalne interpretatorke iz Kragujevca Danice Krstić. Ona će se zanimljivim, ali i raznovrsnim repertoarom predstaviti trećeg dana.. Umetnica je, inače, studentkinja Muzičke akademije u Beogradu . Publici je najviše poznata po učešću na Eurosongu 2012. i 2018. godine.

– Ideja nam je bila da i ove godine organizujemo manifestaciju zabavno-umetničkog karaktera koja će biti najbolja uvertira uoči „Zlatarfesta“. Mini feštom želimo, kao ustanova, da pružimo svoj doprinos najvećem opštinskom letnjem događaju kako bi gosti poneli najlepše utiske iz Nove Varoši, a naši sugrađani uživali u dodatnim kulturnim sadržajima – ističe Mihrija Hadžić, direktorka Doma kulture .

Dan nakon „Letnjeg zagrevanja“ Dom kulture će ugostiti više od 300 folkloraca -učesnika Smotre folklora i narodnog stvaralaštva. Sledi izložba slika lokalnih umetnika, koja će biti organizovana u saradnji sa „Zlatarskom paletom“. Za vreme festivala svoje stvaralaštvo promovisaće ženske pevačke grupe i Tamburaški orkestar novovaroškog Doma kulture.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari