Završena kampanja "Da li nam je potreban Remont?" 1

Remont – nezavisna umetnička asocijacija uspešno je okončala dvomesečnu kampanju „Da li Vam je potreban Remont“ na Indiegogo platformi, jednu od naznačajnijih faza u okviru istoimene kampanje koja još traje.

Protekla dva meseca nekoliko stotina građana kako iz Srbije, tako i iz inostranstva podržalo je Remontovu kampanju. Preko 80 umetnika doniralo je radove za Aukciju uspešno održanu 18. decembra 2017. godine. Podršku su pružile institucije poput Kulturnog centra Beograda, Muzeja savremene umetnosti Beograda, mnogobrojni pojedinci među kojima su i strane diplomate, univerzitetski profesori, novinari, IT inženjeri, čak i ministar kulture jedne susedne zemlje!

Kako se navodi u saopštenju, kampanja na  INDEGOGO je počela 13. novembra 2017. godine i trajala je do 13. januara 2018. godine. Uplaćeno je 7.540 dolara, odnosno 108 odsto od predviđene sume.

Tokom dva meseca realizovane su 124 uplate, sa različitih meridijana. Najviše uplata pristiglo je od građana i organizacija iz Srbije 27 odsto, iz USA 16 odsto, zatim iz Nemačke 14 odsto, Kanade 8 odsto, Makedonije 7 odsto, Austrije 6 odsto, a slede iz Belgije, Britanije, Južne Afrike, Norveške, Italije, Hrvatske, Francuske, Avganistana, Singapura, Švajcarske, Španije, Holandije, Danske, Bugarske, Australije, Švedske… Najveća uplata je stigla iz USA, a najredovniji uplatilac je iz Južne Afrike (14 uplata).

Na kampanji su, osim tima, radili mnogobrojni umetnici, prijatelji i saradnici Remont NUA, ustupajući umetničke radove i pružajući svoje usluge uz simbolične ili bez novčane nadoknade.

Povod za pokretanje kampanje bila je finasijska ugroženost i opstanak Remonta ali se vrlo brzo početna ideja razvila u smeru preispitivanja da li je ovakva kulturna praksa uopšte potrebna našem društvu.

„Uz veliku podršku zajednice, sa novom energijom, sledećih par meseci sledi REMONTOVANJE REMONTA. Neki od predviđenih planova već su u realizaciji: deo tehničke opreme je nabavljen, tokom januara promoviše se novi, redizajnirani logo, predstoji sređivanje prostora i fasade – brendiranje…“, ističe se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari