Završena manifestacija “Pod krošnjama na Štrandu” 1Foto: Promo

Kvizom iz rumunskog jezika za decu i testom iz mađarskog jezika za mlade, završeno je ovogodišnje izdanje manifestacije Pod krošnjama na Štrandu.

Prva nagrada je otišla u ruke Davida Ćolaka, druga Nikoli Godiću, dok je Aleksa Milojević osvojio treću nagradu na kvizu provere znanja iz rumunskog jezika.

Žiri su činile: Carmen Sabina Oalge Adamović, novinarka rumunske redakcije RTV Vojvodine i Radmila Dragnić iz EU Info centra iz Novog Sada.

Kao završnicu kursa, koji je vodio Aradi Vladimir Huba, starija grupa je pisala test nakon dve nedelje učenja mađarskog jezika.

Jedna od učesnica kursa, Mia Nedeljković podelila je sa nama svoje utiske: ,,Jako mi je drago što sam uz super društvo naučila osnove meni novog i interesantnog jezika. Takođe, mislim da je bilo mnogo lakše razjasniti nedoumice, jer je predavač bio moj vršnjak!”

Organizatori manifestacije su: Gradska biblioteka u Novom Sadu, organak na Štrandu, Heror Media Pont i Centar za razvoj manjinskih i lokalnih medija

Pokrovitelji: Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne zajednice i Uprava za kulturu Grada Novog Sada. Donator: Delegacija Evropske unije u Srbiji

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari