Zdravko Šotra o Tanasiju Uzunoviću (1942-2023): Otišao je moj dobri, stari drug, sarađivali smo od "Boja na Kosovu", pa do "Aleksandra od Jugoslavije" 1Foto: Antonio Ahel/ATAImages.

Vest o smrti velikog filmskog i pozorišnog glumca Tanasija Uzunovića (1942), koji je danas preminuo u 81. godini na Klinici za urgentnu medicinu VMA, potresla je našu kulturnu javnost, njegove kolege, prijatelje, publiku….

– Užasnut sam tom vešću, jer ne samo što sam bio dobar prijatelj s Tasom nego je i više puta igrao u mojim filmovima – kaže za Danas reditelj Zdravko Šotra. – Počev od „Boja na Kosovu“ pa zaključno sa „Aleksandrom od Jugoslavije“ – navodi Šotra.

U ovoj hit seriji, koja je na TV Nova S kod nas premijerno emitovana tokom 2021, i koja je iste godine doživela i regionalno prikazivanje i veliku popularnost (produkcija United Media), Tanasije Uzunović igrao je ulogu vojvode Živojina Mišića.

Prema rečima Zdravka Šotre, njega još više užasava to što je Tasa još jedan glumac iz te serije koji više nije među nama.

– Meni je nešto čudno, izgleda da je ovo vreme umiranja. Po završetku „Aleksandra“, zaredom je poumiralo, što od korone, što od raznih boleština, toliko sjajnih glumaca – Vlasta Velisavljević, Ivan Bekjarev, Branko Cvejić, Boris Komnenić, Goran Daničić. Evo sada i Tanasija među njima, mog dobrog, starog druga. Jako mi je žao, imao je dugu i uspešnu karijeru, ali ga je, nažalost, bolest odnela. I to ona najgora – kaže Zdravko Šotra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari