serbedzija vulinFoto: FoNet/Božana Pavlica

Zdravko Vulin, producent i organizator konceta Radeta Šerbedžije koji je umesto u sali održan u parku, kaže da će ova priča tek dobiti svoj epilog.

„Šerbedžija je sinoć bio dobri duh Bača i dobio je podršku više od hiljadu građana Bača i okolnih mesta“, rekao je Vulin za Danas, priznajući da je još pod adrenalinom zbog svega sinoć doživljenog.

Kako kaže, Šerbedžija je od sinoć, kada se pročula vest da su mu opštinske vlasti „predvođene takozvanim koordinatorom“ Srpske napredne stranke (SNS) u Baču u poslednji momenat otkazale već zakupljenu salu za koncert, dobio više od pedeset poziva.

Kako dodaje, sada im je najbitnije da se pripreme za koncert u Novom Sadu, zbog čega ne želi da ulazi u bilo kakve polemike sa opštinskim vlastima koje su sinoć od njega zatražile izvinjenje ili će ga tužiti sudu.

Nakon vesti o zabrani koncerta, režimski portali su sinoć preneli saopštenje opštine Bač u kojem se navodi da je Vulin „kontaktirao Narodnu biblioteku “Vuk Karadžić” kao politička partija, ne kao producent, te je u dopisu samo zatražio informaciju o slobodnim terminima Velike sale Narodne biblioteke, gde se ne precizira da je u pitanju bilo kakav koncert, niti se spominje izvođač“.

Zdravko Vulin, organizator koncerta Šerbedžije: "Očigledno i nažalost ljudska glupost je nemerljiva" 1
Okupljena publika uživa u nenadanom koncertu na otvorenom u Baču, foto: Privatna arhiva

– Istina jeste da je gospodin Vulin je obavešten da se sala Narodne biblioteke rekonstruiše i nije potpisan bilo kakav ugovor. Gospodin Rade Šerbedžija je rado viđen gost, za kojeg se nadamo da će u nekom narednom periodu posetiti našu opštinu, a od gospodina Vulina zahtevamo da se izvini zbog iznošenja neistina, u suprotnom će na sudu morati da dokazuje svoju nevinost – saopštili su iz Opštine.

Na ovakvu reakaciju čelnika u Baču, Vulin kaže da je „očigledno i nažalost izgleda ljudska glupost nemerljiva“.

Producent i organizator koncerta Zdravko Vulin rekao je sinoć agenciji Beta da su imali zakupljenu salu, da su rasprodali sve ulaznice, a onda je neki lokalni koordinator iz SNS-a rekao da ne mogu da dobiju termin i otkazao već plaćenu i zakupljenu salu, iako je rasprodato svih 400 ulaznica.

Ocenio da je „neverovatan i skandalozan“ način na koji im nije dozvoljeno da montiraju opremu u zakupljenoj sali.

Koncert je održan napolju, a po snimcima na društvenim mrežama Šerbedžija je uspeo da trijumfuje, da napravi događaj za pamćenje i skrene pažnju sa ružnih domaćih prilika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari