Žirović najavio dve nove predstave na početku sezone u Zrenjaninskom pozorištu 1Foto: pozorište zrenjanin

Bojan Žirović, umetnički savetnik NP „Toša Jovanović“, najavio je dve nove predstave u Zrenjaninskom pozorištu na početku nove pozorišne sezone.

Rekao je da će sezona na Drami biti provokativna i intrigantna, i da će žanrovski, ali i po temama, privući pažnju publike svih generacija.

„Pozorišnu sezonu započeli smo sa dve nove predstave kojima smo itekako probudili pažnju publike. Najpre su to bili „Ljubinko i Desanka“ u režiji Milana Neškovića, a sada nam se na repertoar vraća Nušić i njegova „Gospođa ministarka“ kroz interesantnu vizuru reditelja Dušana Petrovića“, rekao je Žirović

Posle izvođenja dva klasična komada naše dramske literature, u drugom delu sezone publici će Zrenjaninsko pozorište predstaviti dva komada savremenih anglosaksonskih spisateljica, u režiji dva mlada perspektivma reditelja.

Žirović najavio dve nove predstave na početku sezone u Zrenjaninskom pozorištu 2
Foto: Uroš Stepanov

„Na velikoj sceni krajem godine počinjemo pripremu predstave „Mobilni telefon mrtvog čoveka“ američke spisateljice Sare Ru. U ovom komadu se dvostruka finalistkinja Pulicerove nagrade poigrava se motivom dehumanizacije u digitalnom dobu. Komičan, nadrealistički i poetski, ovaj dramski tekst priča o tome šta se dešava kada mobilni telefon pokojnika završi u rukama neznanca, koji, podstaknut ljubavlju i saosećanjem, počne da reinterpretira njegov život. Komad će režirati Rastislav Ćopić“, najavljuje Bojan Žirović.

Kako objašnjava, drugi komad je „Efekat“, britanske spisateljice Lusi Prebl, koja je osim po dramskim delima poznata i kao jedna od scenaristkinja HBO serije „Naslednici“.

„U ovo komadu koji nudi intenzivan doživljaj kako na intelektualnom tako i na emotivnom planu, suočavamo se sa pitanjima na koje delove našeg bića, tela i mozga, možemo da se oslonimo i da ih kontrolišemo i to da li ljudsko ponašanje može da se objasni i svede na dejstvo hormona i neurotransmitera. Ovaj komad će režirati Đorđe Nešović“, najavio je Žirović deo planova za novu pozorišnu sezonu.

Zrenjaninsko pozorište najavljuj da će u ovoj sezoni ponuditi ono što publika najviše voli, komedije velikih domaćih pisaca poput Nušića, ali će svoje scenske prostore otvoriti i za komade savremenih pisaca, koji ozbiljne teme stavljaju u komične i groteskne situacije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari