"Šetam zbog Zvečana": Denis Murić o razlozima zbog kojih izlazi na protest 1Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Povodom aktuelne situacije u zemlji pitamo ljude iz kulture i umetnosti kako je oni vide, koji su njihovi razlozi da učestvuju u protestu Srbija protiv nasilja, kako doživljavaju napad pojedinih predstavnika vlasti na dramske umetnike.

Mlad i talentovan glumac Denis Murić koji je rođen u Zvečanu kaže da učestvuje na protestu Srbija protiv nasilja iz ličnih razloga, a jedan od njih vezan je za žitelje njegovog rodnog grada.

– Podržavam svaki vid borbe za građanska prava. Na proteste Srbije protiv nasilja odlazim iz ličnih motiva. Što se tiče aktuelne situacije u zemlji, mislim da se ponovo kao i proteklih trideset godina bavimo posledicama, a ne uzrocima. Šetam jer želim ovde da živim. Šetam zbog Zvečana. Šetam jer želim da mojoj porodici i sugrađanima ne budu ugrožena prava na život i rad – kaže Denis Murić.

Glumac dodaje da šeta u nadi da će se o ugroženim građanskim pravima na Kosovu izveštavati objektivno i sa svešću da je ugrožen život.

– Šetam zato što su ljudi iz Zvečana umorni i iscrpljeni od ponovljanja. Šetam zato što o njima malo ko govori. Šetam zato što su moji prijatelji, obični građani označeni kao mete i kriminalci. Šetam zato što ova zemlja mora da uredi status Kosova. Šetam zato što smatram da država mora da zaštiti moje sugrađane i šetam zato što tražim normalizaciju života – ističe Denis Murić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari