Arhitekta Bakić: Vlast je isparcelisala zemlju na feude, naš Titanik se približava dnu 1Foto: Danas

Arhitekta Dragoljub Bakić je ocenio da je trenutna vlast u Srbiji i u Beogradu za osam godina stvorila društeveno-politički sistem ravan onome iz predfeudalnog doba.

„Zemlju je isparcelisala na feude i dodelila svojim feudalcima koordinatorima, koji su postali vlasnici ljudskih života jer im je data moć da zapošljavaju i otpuštaju koga god požele, od čistačice do direktora. Tako su svi ucenjeni“, rekao je Bakić na novi broj nedeljnika NIN.

On je ocenio da „uz tu morbidnu stavarnost, vlast kontinuirano uz pomoć populizma i svakodnevne demagogije kreira paralelnu, virtualnu stvarnost velikog blagostanja i već dostignutog visokog kvaliteta života u Srbiji“.

„A jedina surova istina je to da smo zapravo Titanik koji se približava kopnu, ali onom na dnu“, naveo je Bakić.

On je, povodom najave gradskih vlasti kako će izgledati metro, ocenio da je „obećanje metroa za pet godina obična lagarija, lakrdija, izborna prevara i manipulacija“.

„Doduše, gradske vlasti nemaju razloga da misle da im ovaj manevar neće uspeti, jer su prošle izbore takođe dobili na priči o metrou. Sećate se, vozili su se autobusom na kojem je pisalo ‘metro’. I karte su nekakve štampali i kupovali. Njihovim glasačima je to bilo dovoljno, a sramota je Beograđana što su tako izgubili svoj grad“, rekao je Bakić.

On je ukazao i da takav metro nije projektovan za građane Beograda već je „sve podređeno Beogradu na vodi“.

„Tako Beograd na vodi dobija četiri stanice, a čitava centralna zona Beograda dobija samo dve, na Trgu republike i u Francuskoj (ulici). Pritom valja napomenuti da će stanovnici Beograda na vodi pre voziti džipove nego koristiti metro“, naglasio je Bakić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari