DSS: Dramatično zaostajanje domaće privrede, a subvencije strancima 1Foto: Logo

Demokratska stranka Srbije (DSS) ocenila je danas da vlast svakodnevno obmanjuje građane Srbije o stvarnom stanju i perspektivama srpske privrede stvaranjem „lažne slike neprekidnim perfidnim manipulacijama i iznošenjem neistinitih podataka“, koji nisu merodavni ekonomski pokazatelji.

„Jedna od zabluda koja se uporno širi je veličanje značaja direktnih stranih investicija, iako je poznato da one samo mogu da doprinesu, ali da na njima ne može da se zasniva strategija industrijalizacije, ozdravljenje privrede i njen dugoročni rast. To se potvrdjuje i najnovijim podacima Republičkog zavoda za statistiku koji pokazuju pad industrijske proizvodnje u Srbiji za dva odsto u periodu januar ‐ jun 2019. u poređenju sa istim periodom 2018. godine“, navela je DSS.

Ta stranka je dodala da dok se svakih mesec dana otvaraju pogoni stranih kompanija i najavljuju nove strane investicije, dotle pada industrijska proizvodnja već pune dve godine, pa o uspešnoj industrijalizaciji Srbije ne može biti ni govora.

„Analizom indeksa industrijske proizvodnje po nameni, sektorima i oblastima uočava se da je pad domaće privrede dramatično veliki, u nekim sektorima i do 20 odsto, što ukazuje na neodrživost sadašnje ekonomske politike Vlade“, dodao je DSS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari