I užički naprednjaci protiv Stefanovića 1Sedište SNS u Užicu/Foto: N.Kovačević

Gradski odbor SNS Užica, saznaje Danas, poput drugih odbora u Srbiji, glasao je za to da se Nebojša Sefanović smeni sa svih stranačkih i državnih funkcija.   

Sednica odbora je, u prisustvu Krsta Janjuševića, narodnog poslanika iz Priboja i koordinatora SNS za Zlatibrski okrug, održana prošle sedmice i na njoj su članovi rukovodstva „jednoglasno glasali za razrešenje Stefanovića“. 

Uz to, iskazali su „apsolutnu podršku politici predsednika stranke i države  Aleksandra Vučića“, za koga je istaknuto da „vodi Sbiju u sigurnu budućnost“.

„Nakon mnogih odbora u Srbiji i mi smo se se izjašnjavali o smeni Stefanovića i u tome nema ničeg specijalnog“, potvrdio je Danasov izvor u užičkom odboru te stranke. 

„Svi odbori u Srbiji se izjašnjavaju o Stefanoviću i, kako sada stvari stoje, on će morati da ode sa svih funkcija, a mi smo odluku o tome doneli u sredu ili  četvrtak“, kazao je naš izvor, odbijajući da govori o pozadini sukoba u vrhu stranke, čiji akteri su Vučić i Stefanović.   

Na pitanja sa kakvim obrazloženjem je odbor glasao za smenu Stefanovića i da li je nalog o tome stigao sa vrha SNS, drugi sagovornik iz užičkog rukovostva stranke je ironično uzvratio da je „to bilo na predlog Gradskog odbora SNS Užica“.

„Smatra se da to tako treba. To je visoka politika“, dodao je naš sagovrnik, na utisak o tome da je vrh stranke naložio svim odborima u zemlji da glasaju za razrešenje aktuelnog ministra odbrane i viskog funkcionera SNS, ali i, donedavno, najbližeg Vučićevog saradnika. 

Prema saznanjima Danasa, vrh SNS će uskoro fomirati povereništva stranke u većini gradova i opština, o čemu se već izvesno vreme priča među naprednjacima, a nakon što se rasformiraju postojeći odbori.

Cilj te strukturne promene je kadrovsko „osveženje“ i poboljšanje rada stranke, uoči predstojećih izbora. Povereništva će, kako saznaje Danas, imati od jednog do tri člana i činiće ih čelnici i funkcioneri lokalnih samouprava, koje predvodi koalicija oko SNS. 

Odbori Srpske napredne stranke širom Srbije, prema nezvaničnim navodima, izjašnjavaju se o poverenju u dosadašnje najviše rukovodioce

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari