Evropska unija u kampanji naprednjaka 1Štefan Hudolin i Radomir Nikolić Foto: kragujevac.rs

Šef sektora za upravljanje projektima Delegacije Evropske unije Štefen Hudolin upravo je, usred predizborne kampanje za predstojeće parlamentarne i lokalne izbore, boravio u Kragujevcu, gde je, u društvu gradonačelnika Radomira Nikolića i gradonačelničkog kandidata SNS Nikole Dašića Luftike, otvorio sabraćajnicu i jedan sportski objekat, koji su izgrađni i rekonstruisani novcem iz fondova EU.

Zahvaljujući sredstvima EU PRO u Kragujevcu je, preneli su danas lokalni mediji, izgrađena nova servisna saobraćajnica u Radnoj zoni Rakalj i rekonstruisan deo takozvanog Kormanskog puta. Cilj ovog projekta je da, kako je zvanično saopšteno, sedam postojećih investitora, od kojih troje posluje u pogonima nekadašnje Konfekcije „22. Decembar“, dobije izlaz na glavnu saobraćajnicu. Ukupna dužina saobraćajnice je oko 1.800 metara, a vrednost radova 800.000 evra.

-Evropska unija podržava unapređenje poslovne i javne infastrukture u lokalnim samoupravama putem EU PRO programa, jer se na taj način stvara povoljno poslovno okruženje za investicije što znači nova radna mesta, a unapređuje se i kvalitet života ljudi, rekao je Hudolin, napominjući da mu je „drago da je EU učestvovala u finansiranju ovog projekta bespovratnim sredstvima koji je veoma bitan ne samo za biznis nego i za lokalno stanovništvo“.

Gradonačelnik Kragujevca Nikolić je, između ostalog, kazao da su rečene saobraćajnce već stavljene u funkciju, ali da se sada otvaraju.

Mada Nikolić junior nije rekao zbog čega se otvara godinu dana nakon što je „stavljena u funkciju“, i političkim idiotima je danas potpuno jasno da je otvaranje, novcem EU novosagrađene i delom rekonstruisane saobrajnice, u funkciji naprednjačke kampanje za predstojeće parlamentarne i lokalne izbore. Na isti način, šef sektora za upravljanje projektima delegacije EU, Štefen Hudolin, upravo je u Kragujevcu, u društvu ministra sporta Vanje Udovičića, te Nikolića i dašića Luftike, otvorio i rekonstruisano košarkaško igralište u Velikom parku, nadomak Šumarica, u čiju rekonstrukciju je EU uložila oko 150.000 evra.

Rekonstrukcija košarkaškog igrališta u Velikom parku koje slovi za kultni sportski objekat u centru Šumadije (slično Malom Kalemegdanu u Beogradu – prim. Z.R.)), na kojem su decenijama unazad stasavale generacije šumadijskih košarkaša, takođe je bila gotova pre godinu i kusur dana.

Ako je malo kome bilo jasno, zbog čega taj rekonstruisani sportski objekat mesecima unazad čami zakatančen, sada je više no očigledno da se čekala predizborna kampanja da bi bio „stavljen u funkciju“. Ako nekom, nadalje, nije bilo znano koga EU podržava u aktuelnoj predizbornoj kampanji u Srbiji, onda bi, nakon boravka njenog zvaničnika Štefana Hudolina u Kragujevcu, to trebalo da mu bude potpuno jasno. I to ne samo da podržava, nego i aktivno, samo u šumadijskoj prestonici sa gotovo milion evra, učestvuje u naprednjačkoj kampanji, i to za izbore čiji je ishod, sasvim izvesno, odavno poznat. Zašto je to tako (?), drugo je pitanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari