Lutovac: Tadićeva ideja o Listi za bojkot neobjašnjiva 1Foto: FoNet Aleksandar Levajkovic

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac, komentarišući predlog o Listi Za bojkot, izjavio je da je izlazak na izbore, ma kako se zvala lista pod kojom se izlazi, za građane, ipak, samo izlazak na izbore.

„Ne dovodeći u pitanje Tadićevu dobru nameru da se nađe kompromis između PSG, koji se predomislio i želi da izađe na izbore i svih ostalih u opoziciji koji nisu iskazali tu nameru, smatram da je izlazak na izbore, ma kako se zvala lista pod kojom se izlazi, za građane, ipak, samo izlazak na izbore“, rekao je Lutovac za Danas.

On napominje i da u Srbiji ima preko 8.000 biračkih mesta i da se zato postavlja pitanje ko bi u ovim uslovima snosio odgovornost za preko 20.000 članova DS koji bi bili namerno izloženi zdravstvenoj opasnosti na biračkim mestima i za birače koji bi za DS glasali.

„I kada je prvi put plasirana negde u oktobru prošle godine ova ideja je bila teško objašnjiva, a sada je gotovo neobjašnjiva, s obzirom da osim autokratije i zatvorenih medija, imamo i zabranu okupljanja i opasnost po zdravlje građana zbog pandemije“, komentariše za Danas lider DS Zoran Lutovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari