Trifunović: Ovo društvo je duboko bolesno (VIDEO) 1Foto:M.Miljković

Kandidati za poslanike, članovi i simpatizeri Pokreta slobodnih građana, rezultate izbora sačekali su u Dorćol placu.

U momentima kada je RTS objavio prve rezultate, prema kojima je PSG osvojio 1,7 posto, na Dorćol placu zavladala je neverica.

Svi prisutni u prostoriji posmatrali su LED ekran, na čije dve polovine su se emitovale specijalne emisije televizije N1 i RTS-a.

Svi su u čudu komentarisali trenutne brojke: rezultat Pokreta i u tom trenutku 2,8 posto podrške za Pokret obnove Kraljevine Srbije.

Trifunović se u deset časova obratio okupljenima, aktivisti su ga pozdravili aplauzom.

– Veliko hvala svim ljudima koji su ginuli u ovoj suludoj kampanji, koja će se izučavati “kako ne treba”, sa nula dinara.

Da smo dobili osam posto, ušli sa osamnaest poslanika, ja bih vam rekao da nemamo šta da slavimo kao i sad. Ovo društvo je duboko bolesno i mi ćemo se jako boriti da ga ozdravimo. Mi ćemo se boriti ovde do kraja. Doviđenja – poručio je Trifunović.

Sat vremena pre zatvaranja birališta prostor je bio prilično ispunjen.

Za razliku od nekih ranijih izbora, kada su se lideri stranaka i pokreta u “štabu” pojavljivali tek po dobijanju reprezentativnog uzorka glasova, prvi na listi PSG-a Sergej Trifunović među prvima je došao na “plac”.

Obučen u narandžasti dres holandske reprezentacije, preko koga nosi plavi sako, Trifunović razgovara sa prisutnima i povremeno se odvaja kako bi pratio situaciju na telefonu.

Pojedini aktivisti PSG-a takođe su nosili dres holandske reprezentacije za brojem 14 na leđima, koji je nosio čuveni fudbaler Johan Krojf.

Čekajući zatvaranje biračkih mesta, prisutni su uz piće opušteno razgovarali i utisak je bio da u tim trenucima nije bilo preterane euforije, ali ni zabrinutosti.

Atmosferu je zagrevao ko drugi do Trifunović, koji je u jednom momentu stao za govornicu i počeo da imitira Slobodana Miloševića; di-džej je potom pojačao muziku, a lider PSG je skinuo sako i zapevao.

Posle toga je zapalio cigaretu, seo za di-džej pult i pustio pesmu Partibrejkersa “Sloboda ili ništa”, a zatim “Sejmeni” od Haustora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari