Zrenjanin: Zavetnici i Vacić spremaju liste 1Foto: FoNet/ Dragan Antonić

U Zrenjaninu su verifikovane tri izborne liste a predale su ih SNS, SPS i SVM.

Prikupljanje potpisa traje, saznajemo, za još šest stranaka i koalicija. Tako se za lokalne izbore spremaju ligaši u okviru liste Vojvođanski front, Srpska radikalna stranka, Zelena stranka i Pokret metla, koji okuplja dva sindikata i udruženje poljoprivrednika. Oni najavljuju da će rešiti probleme Zrenjanina.

– Nemamo profesionalne političare već nekompromitovane pojedince kojima je opšti interes ispred ličnog – navodi Zoran Sandić, ispred ZR Metle.

Potpise za izlazak na lokalne izbore prikupljaju i Zavetnici i Srpska desnica Miše Vacića, a ove stranke su potpuna novina za politički život Zrenjanina.

– Kako se najavljuje, učestvovaće i političke organizacije koje do sada u našoj sredini verovatno nisu ni postojale. Očigledno je da se radi o fiktivnim strankama iza kojih stoji SNS, a svrha njihovog postojanja je da se stvori predstava o tome da su izbori višestranački. Jasno je da će na predstojećim izborima učestvovati gotovo isključivo SNS i njeni sateliti – komentariše politikolog Miroslav Samardžić.

On upozorava da se izbori se mogu smatrati demokratskim samo ukoliko postoje neophodne pretpostavke kao što su ravnopravan tretman u medijima, ograničenje finansijskih sredstava koja se mogu koristiti u kampanji, ukoliko nema zastrašivanja birača. U Srbiji danas jedna stranka kontroliše skore sve javne resurse i takav sistem se ne može nazvati demokratskim. Demokratija je moguća samo ukoliko je moć u društvu rasuta. Ukoliko je koncentrisana u rukama samo jedne partije i malog broja bogatih ljudi nema ni govore o demokratiji, kaže politikolog Samardžić.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

9 reagovanja na “Zrenjanin: Zavetnici i Vacić spremaju liste”

  1. Blago nama sve stručnjak do stručnjaka, ima da nam bude super,nove fabrike ,veće plate ,am gde bejaste do sada vi tako pametni i sposobni.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.