Jandroković: Nismo mogli da pređemo preko incidenta 1Jandroković Foto: Fonet/Zoran Mrđa

Predsednik hrvatskog Sabora Gordan Jandroković izjavio je da nisu mogli da pređu preko incidenta koji je izazvao predsednik SRS Vojislav Šešelj, a o kom je izvestila ta stranka.

Odluka je doneta nakon konsultacije sa premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem.

SRS je saopštila da je Vojislav Šešelj psovao je hrvatsku delegaciju koja boravi u poseti Srbiji i gazio je hrvatsku zastavu u Skupštini Srbije.

Jandroković je istakao da je hrvatska delegacija došla sa željom da napravi korak u popravljanju odnosa Hrvatske i Srbije.

„Dobro je krenulo, imali smo dva jako dobra sastanka, međutim tada se dogodio taj incident sa Šešeljem. Smatram da je to nešto preko čega ne možemo i nećemo preći i iz tog razloga smo odlučili da prekinemo posetu“, rekao je predsednik Sabora obraćajući se novinarima.

Jandroković kaže da incident, za koji ističe da je neprihvatljiv, nisu videli i da o njemu imaju informacije iz saopštenja SRS.

„Dogodilo se to, a da mi to nismo videli…Prema informacijama i saopštenju stranke kojoj pripada Šešelj,  rečeno je da je on gazio po hrvatskoj zastavi. To je nešto što je gnusno i neprihvatljivo i iz tog smo razloga odlučili da prekinemo posetu i da se vratimo u Zagreb“, naveo je Jandroković a prenosi N1. On je najavio i da će se delegacija obratiti novinarima kad stigne u Sabor.

Ponašanje lidera radikala najoštrije su osudili mnogi srpski političari, a premijerka Srbije navela je „pokušaj cepanja hrvatske ili bilo čije zastave ili državnih simbola i vređanje članova zvaničnih delegacija koji se nalaze u prijateljskoj poseti našoj zemlji nije ponašanje koje predstavlja Srbiju“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari