Janjušević: Mihajlović da se ne predstavlja kao zaštitnik žena, nije osudila ubistvo Stanike Gligorijević 1Foto: Informativna služba Dveri

Poslanica pokreta Dveri Marija Janjušević zatražila je danas od potpredsednice Vlade Srbije Zorane Mihajlović da se ne predstavlja kao zaštitnik žena, jer je niko nije čuo da je osudila ubistvo Stanike Gligorijević na naplatnoj rampi kod Doljevca, da je tražila javni objavu snimka i rezultata istrage.

Izostala je reakcija i na brojne zloupotrebe članica Srpske napredne stranke, koje su nebrojeno puta bile prinuđene da kao živi zid štite muškarčine iz svoje stranke, uključujući i samog Aleksandra Vučića, navodi se u pisanoj izjavi Janjušević.

Pošto su građani na protestima jasno pokazali Vučiću šta o njemu misle, Janjušević je dodala da je zloupotrebio i angažovao pripadnice specijalnih jedinica Kobre da ga štite i svakodnevno se skriva iza njih. Vrhunski dokaz da Zorana Mihajlović zapravo zloupotrebljava žene je činjenica da još od polovine 2015. obećava novi zakon o rodnoj ravnopravnosti, ali ni do dana današnjeg taj predlog nije predat u proceduru, ocenila je ona.

Kada budemo na vlasti i Zakon o ravnopravnosti polova i Zakon o zaštiti porodice i čitav set novih zakona će na pravi način zaštiti sve ove osetljive grupe i svakog građanina Srbije i Srbina u ma kom delu sveta, poručila je Janjušević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari