Jovanović: Ne šetam sa onima koji nose transparent "peder i lezbejka prodaju Kosovo" 1Foto: Medija centar

Čedomir Jovanović, lider LDP ponovio je na konferenciji za novinare u parlamentu Srbije da njegova stranka neće napustiti parlament, jer su na bojkot pozvali Dragan Đilas i Vuk Jeremić koji i nisu poslanici. Rekao je i da podržava proteste jer su građanski, ali da će teško prošetati sa učesnicima protesta.

„Ko god kaže da ima pravo da od mene očekuje da izađem iz parlamenta zato što oni to traže, greši. Iz parlamenta ću izaći na način kao i do sada, kad uđem u izbornu kampanju. To što je neko nezadovoljan situacijom u društvu ne daje mu za pravo da svoje lične limite postavlja kao kriterijum. Šta da radim na ulici sa njima, da potpisujem ugovor sa narodom. Šta ja imam zajedničko sa tim ljudima, sa Stamatovićem koji okuplja decu po vojnim kampovima sa ruskim ekestremistima. Postoji velika razlika između mene i njih, a razlika je u zahtevima, politici i ciljevima”, rekao je Jovanović i dodao je u bojkotu EU, gde je mir, gde je rešenje za Kosovo, gde je rečenica – gde smo mi grešili. “Ili je samo sve podmuklo računanje – ako mi ne možemo da ga slomimo slomiće ga kosovski pregovori. Pući ćemo tako kao država, nestaće nas”, naveo je lider LDP.

On je podvukao i da možete da se slažete ili ne slažete sa premijerkom Anom Brnabić ali je ne možete proglašavati zločincem. Naveo je da se on lično ne slaže sa njenom izjavom o Srebrenici, kao ni sa tim da je u Srbiji iskorenjeno siromaštvo, ali se mora znati da je ona govorila o statističkim kriterijumima.

“Od nje ne želim da pravim đavola iako mislim da nije uspešna, pa ja sam njima opozicija“, naveo je Jovanović.

Upitan koja je razlika između protesta devedesetih u kojima je i sam učestvovao i ovih današnjih on je odgovorio da ti protesti zapravo nemaju dodirnih tačaka. On je upitao da li je Vučić ukrao neke izbore ili su, koliko to nekome teško padalo, ljudi glasali za njega. U prilog tome naveo je i da je svaki zapisnik na izbornim mestima u Lučanima potpisan.

Lider LDP je rekao da podržava proteste jer su građanski, da ima puno prijatelja koji šetaju, da će možda i sam proštetati ali jako teško.

“Jako teško ću prošetati po ulici sa onima koji pored mene idu i nose transparent – „peder i lezbejka prodaju Kosovo“. Mogu da se borim za svačije demokratsko pravo, ali jako teško mogu da potpišem ugovor sa narodom u kome nema uopšte politike. Spreman sam samo da stanem iza principa – beskompromisna borba za Srbiju u EU, beskomromisna borba za nastavak pregovora sa kosovskim albancima sa taksma a ili bez taksi“, naveo je Jovanović i dodao da izborni zakoni nisu promenjeni u odnosu na 2012. godinu, da nisu promenjeni ni medijski zakoni, da Pinkom upravlja isti čovek. On je naveo da smo izubijali smo sve okoi sebe i sada grizemo i kidamo sami sebe.

“Do kosti smo se ogulili i sada treba da se stavi tačka i treba da razgovaramo jedni sa drugima”, zaključio je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari