Jovanović: Sprečiti otpuštanje radnika aerodroma "Nikola Tesla" 1Nikola Jovanović Foto: Medija centar

Odbornička grupa Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda najoštrije osuđuje odluku kompanije „Vansi“ da otpusti više od 40 radnika aerodroma „Nikola Tesla“, kao i podršku predsednika Srbije Aleksandra Vučica toj odluci, izjavio je danas šef te odborničke grupe Nikola Jovanović.

„Navodi Vučića da radnici nisu otpušteni, nego da im ’samo neće biti produženi ugovori dok aerodrom ponovo ne bude radio’ predstavljaju vređanje inteligencije ljudi i nebrigu za građane sopstvene države. Po toj logici bi poslodavci sutra mogli da otpuste stotine hiljada ljudi“, rekao je Jovanović, koji je i potpredsednik Narodne stranke.

On je dodao da otpušteni radnici nisu angažovani preko omladinskih zadruga, kako tvrdi Vučić.

„Prosek godina staža otpuštenih radnika je devet godina, a među njima ima samohranih majki, kao i majki sa bolesnom decom“, istakao je Jovanović, a prenosi Narodna stranka.

„Apelujemo na ’Vansi’, koji upravlja državnim aerodromom, da povuče ovu odluku i pozivamo Vladu Srbije da usvoji paket mera za podršku privatnom sektoru na osnovu predloga koji je dao Savez za Srbiju, kako bi se sistemski sprečilo masovno otpuštanje radnika“, naveo je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari