Lazanski: Očekujemo Putina u maju 1Foto: FoNet Ognjen Stevanović

Ambasador Srbije u Moskvi Miroslav Lazanski izjavio je za RIA Novosti da se u Srbiji nadaju da će predsednik Rusije Vladimir Putin u maju doći u Srbiju zato što će tada biti svečno otvaranje Hrama Svetog Save.

To će biti najveći pravoslavni hram na Balkanu, a možda i u svetu, a izgrađen je uz pomoć Rusije i Ruske pravoslavne crkve (RPC), rekao je Lazanski, prenosi Sputnjik.

On je dodao da se očekuje da će Putin, zajedno sa predsedikom Vučićem svečano otvoriti hram, „a nadamo se da će na tu svečanost doći i patrijarh Kiril“.

Na pitanje da li se o tom događaju i o poseti predsednika Rusije već razgovara s ruskom stranom, Lazanski je odgovorio: „Znam tačno da je predsednik Vučić u poslednjih godinu dana dvaput rekao da očekuje dolazak predsednika Putina u maju na otvaranje hrama“.

Prema njegovim rečima, otvaranje Hrama Svetog Save neće biti pre 9. maja.

Verovatno sredinom ili krajem maja, rekao je Lazanski.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

13 reagovanja na “Lazanski: Očekujemo Putina u maju”

  1. Ma pusti Hram, neka dodje pred izbore. To je vazno. U martu je predsednik imao.samo 29 live obracanja preko nacionalnih meduja. Malo.je to. Pogotovo ako se ima u vidu da je februar imao samo 28 dana…Treba da se nadoknadi

    • Neka dođe, ali neka povede nazad i srpske političare. Sibir plače za radnom snagom u punoj fizičkoj (ne i umnoj) snazi.

  2. takozvani „ambasador“ nije diplomata, niti je ikada bio diplomata, nikad radio u MSP. Ali jeste starosni penzioner od svoje 65 godine (sad ima 71, godiste je 1950), ilegalno je u MSP i prima istovremeno:
    1) dinarsku penziju u Srbiji
    2) deviznu platu od oko 4 500 evra
    3) dodatke, reprezentaciju, limuzinu, vozaca, batlera, bastovana, sekretaricu…..

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.