Lipovac Tanasković: Pozivam odbornike u Skupštini Beograda da glasaju protiv seče šume u Košutnjaku 1Foto: Zelena stranka

Odbornica Narodne stranke u Skupštini Beograda Marina Lipovac Tanasković pozvala je danas sve odbornike gradskog parlamenta da glasaju protiv seče šume u Košutnjaku i izgradnje stambenog naselja, jer to „predstavlja atak na pluća Beograda, što je neoprostivo“.

„Plan (detaljne regulacije za kompleks ‘Avala filma’) nije u skladu sa Generalnim planom Beograda i Zakonom o planiranju i izgradnji niti je u skladu sa Ustavom Srbije“, rekla je Marina Lipovac Tanasković na konferenciji za novinare ispred Gradskog sekretarijata za urbanizam i građevinske poslove, kojem su predstavnici nekoliko udruženja građana predali potpise građana koji se protive seči šume u Košutnjaku.

Ako plan bude realizovan, u Ulici Blagoja Parovića biće ukupno oko 6.000 vozila na dan, dodala je Marina Lipovac Tanasković, koja je saobraćajni inženjer.

„Nezamislivo je da neko potpiše takav urbanistički plan i nije jasno zašto se struka ne oglašava. Pozivam stručnjake da se oglase, bez razlike kojem udruženju ili stranci pripadaju“, rekla je Marina Lipovac Tanasković.

Marina Lipovac Tanasković je dodala da su u Ulici Blagoja Parovića planirane tri kružne raskrsnice, kao i pojedinačni priključci u malim ulicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari