LSV: Ako su taksisti dobili šta su hteli, i Vojvođani da dođu da blokiraju saobraćaj u Beogradu 1Foto: Logo

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ocenila je danas da je poslednji slučaj sa protestom taksista u Beogradu „na najočigledniji način, u praksi, pokazao naopaku državnu politiku favorizacije Beograda i njegovih tema u odnosu na druge delove zemlje“…

…i dodala da je „još jednom pokazana nemoć institucija i njihovo urušavanje stalnim jačanjem institucije predsednika države, koji konstantno izlazi iz delokruga svojih ovlašćenja i preuzima poslove institucija koje su za njih nadležne“.

„Nameće se zaključak da ako su taksisti od države dobili šta su hteli, onda i Vojvođani i svi ostali stanovnici van prestonice treba da dođu da blokiraju saobraćaj u Beogradu, kako bi bili rešeni i njihovi egzistencijalni problemi, koji su mnogo realniji od problema taksista sa konkurentskom firmom“, navela je u saopštenju za javnost funkcionerka LSV-a Nevena Subotić.

Upitala je zašto su beogradske teme, u ovom slučaju taksista koji blokiraju ulice, važnije medijima i državnim funkcionerima nego sve teme zajedno koje su aktuelne stanovnicima Vojvodine i ostatku zemlje van prestonice.

„Samo devet od 42 naseljena mesta u Vojvodini imaju ispravnu vodu za piće, u Vojvodini nije godinama izgrađena nijedna kvalitetna saobraćajnica, egzodus stanovništva u potrazi za sigurnom egzistencijom poprimio je epidemijske razmere, subvencije poljoprivrednicima su spuštene na mizernu svotu, u Vojvodinu se dovode prljave industrije koje će uništiti njen jedini resurs – plodnu zemlju. Sve te činjenice nisu privukle pažnju medija niti državnih službenika. Taksisti koji su im narušili životni komfor jesu“, navela je Nevena Subotić.

Prema njenim rečima, iako je javnosti nepoznat sadržaj dogovora taksista i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kao „univerzalnog pregovarača za sve koji iz nekog razloga protestuju“, naznake da je taksistima obećano da će dobiti subvenciju od po 5.000 evra su „skandalozne“.

„Ova nesrazmera u interesovanju za teme prestonice i probleme stanovnika ostatka države ne samo da je neukusna nego je diskriminatorska i neprofesionalna. Dvanaest dana je publika svih medija trpela teror priče o taksistima u Beogradu, a da se nijedan urednik nije zapitao koliko to interesuje nekog iz Paraćina, Sombora, Kruševca ili Subotice“, navela je Nevena Subotić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari