Najviši državni zvaničnici Srbije čestitali građanima nastupajuću 2020. godinu 1Maja Gojković Foto: Beta/Miloš Miškov

„Svim građanima Srbije upućujem iskrene čestitke povodom Nove godine, sa željom da bude uspešnija i prosperitetnija i donese svima zdravlje, blagostanje i ličnu sreću“, navodi se u čestitki koju je uputila premijerka Srbije Ana Brnabić.

Premijerka je najavila da će Vlada Srbije nastaviti naporno da radi, sprovodi reforme i uvodi promene kako bi u narednoj godini bio ostvaren još snažniji ekonomski rast, unapredjeno funkcionisanje svih oblasti društva i sačuvan mir i stabilnost.

Novu godinu je građjanima čestitala i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković.

„Svi zajedno imamo razloga da budemo ponosni na godinu za nama, u kojoj smo mnoge dobre ideje pretvorili u stvarnost, prebrodili mnoge teškoće i ostvarili važne ciljeve. Zato sam uverena da ćemo odgovoriti na sve izazove pred nama sa još mnogo više samopouzdanja“, ocenila je Gojković.

Ona je navela da je uverena da će u narednoj godini Srbija biti bogatija i sigurnija za gradjane i da će biti snažan oslonac za sve sunarodnike.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je poželeo i građanima i pripadnicima MUP-a da im naredna godina donese sve što požele u novogodišnjoj noći.

„Za nas je svaka nova godina novi izazov – da poverenje u policiju bude još veće, novi policajci i vatrogasci sve brojniji, a broj krivičnih dela sve manji. Uspeli smo i ove godine da smanjimo stopu kriminaliteta i zaplenimo rekordnu količinu narkotika. Tu svakako nećemo stati, već ćemo i naredne godine nastaviti da radimo još snažnije i posvećenije, u službi svih gradjana Srbije“, rekao je ministar.

Stefanović je zahvalio svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova na svemu što čine za građane.

„Hvala na svakom danu koji ste proveli u uniformi, svakoj noći na radnom mestu, na svakoj žrtvi koju ste podneli da bi naša deca bila nasmejana i bezbrižna. Hvala na ogromnom radu koji Srbija prepoznaje, i hvala na odličnim rezultatima na koje smo svi ponosni“, istakao je ministar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari