Obradović: Zakoni koje SNS predlaže su laž i prevara 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković (Arhiva)

Sve što je Srpska napredna stranka radila poslednjih osam godina predstavlja laž, prevaru, podvalu i glumatanje. To je slučaj i sa tri zakona koja su u skupštinskoj proceduri, zakona o vetranima, nestalim bebama i zakonu o poreklu imovine, jer se tim zakonima ne rešavaju problemi, već samo zamaskiravaju“, rekao je Boško Obradović, lider Pokreta Dveri na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

On je rekao da se problemi srpskih veterana koji protestvuju mesecima preko puta parlamenta ne rešavaju predloženim zakonom, niti se ispunjava jedan od važnih njihovih uslova da ni jedan dezerter ne može biti na bilo kjojoj važnoj funkciji, pa i na funkciji ministra.

Prema njegovim rečima i Zakonom o nestalim bebama ne rešava se nijedno sporno pitanje, od toga gde je njihovo ukradeno dete, ko ga je ukrao, ko ga je prodao, ko kupio.

“Ovaj zakon uopšte ne predviđa kaznu za one koji su ukrali bebe. Naprednjaci problem rešavaju nudeći novčanu nadoknadu roditeljima koji su ostali bez dece”, rekao je Obradović i dodao je da je najbolje da taj zakon bude povučen iz skupštinske procedure.

Lider Dveri osvrnuo se i na Zakon o poreklu imovine koja je na dnevnom redu parlamenta naglasivši da on ima niz nedostataka, od toga zbog čega se tajkunima – lopovima ostavlja 25 odsto od nezakonito stečene imovine.

Nedostatak je što nema roka do kada ispitivanje porekla imovine treba da traje, zašto se ne ispituje imovina u inostranstvu, već samo u zemlji i zbog čega su obuhvaćena samo pravna lica, kada se zna da su mnogi svoju imovinu preneli na neke druge osobe i preduzeća .

“Da li to znači da će moći da nastupi zastarelost ovog zakona tako da nećemo saznati ništa o imovini braće Vučić i Nebojše Stefanovića. Osim toga da li neko može da poveruje da će direktor Poreske uprave, koga je postavio Vučić, smeti da ispituje imovinu njega i njegovog brata. Ovaj zakon je smešan i treba ga pocepati“, rekao je Obradović, pocepavši papir koji je držao u rukama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari