Protest „1 od 5 miliona“ u Užicu: Pobedićemo Vučića na slobodnim izborima 1Foto: Nenad Kovačević

„Ua, bando“, „Ua, lopovi“, „Gotov je“, uzvikivali su učesnici 15. užičkog protesta „1 od 5 miliona“, koji je održan večeras ispred lokalne skupštine.

Istoričar Čedomir Antić i narodni poslanik Konstantin Samofalov su govorili pred oko 200 Užičana i poručili da će „građani pobediti Aleksandra Vučića i njegov režim istinom, inatom i na demokratskim izborima“.

Nazivajući užičkog gradonačelnika Tihomira Petkovića (SNS) „stranačkim preletečem i brukom“ i da je u gradu „napravio spomenik od 400.000 evra“ (Spomenik pobedi Srbije u Velikom ratu), Samofalov je dodao da u Užicu za sedam godina nije otvorena nijedna fabrika, da niko ne može da se zaposli bez članske karte SNS, te da će i njega i Vučića građani oterati u prošlost.

Obećavali su borbu protiv kriminala, a 2012. godine su amnestirali 4.000 okorelih kriminalaca koji sada ponovo vrše krivična dela. Istrebljuju se narko-klanovi u sred Beograda. Napravili su Siciliju od glavnog grada“, rekao je Samofalov, podsetivši i na aferu sa ocem ministra policije Nebojše Stefanovića, koga je, uz Sinišu Malog, nazvao „lažnim doktorom nauka“, Vesića „huliganom“, a Vulina „lažnim vojnikom i dezerterom“.

Nemamo pravo da se predajamo i da dozvolimo da njihovi milioni na tajnim računima u inostranstvu pobede našu budućnost“, istakao je Samofalov i proučio građanim da se ne plaše.

Jedini koji se danas u Srbiji plaše su Aleksandar Vučić i njegova bratija. Plaše se za svoje pare. Vreme je da im zadamo konačni udarac i pašće. Više nikada Vučić neće da se digne i vratiće se svom tutoru Šešelju, koji ga je stvorio. Gotov si Aleksndre Vučiću! Ti to znaš i vreme je da vratiš Srbiju njenim građanima“, uzviknuo je Samofalov.

Pitajući okupljene da li žele da „sve od sveta što im vide deca bude ono da ih voze autobusima i da im dnevnica bude sendvič, da im zetovi liče na Anu Brnabić, a snaje na Dragana Palmu“, Čedomir Antić je uzviknuo „Dole Vučićeva Srbija, Dole Vučićev režim“, pitaju

i se „zašto Vučić krije svoje crne namere sa Kosovom i Metohijom i regionalnu politiku“.

Naše kraljeve i kneževe su obarale skupštine. Kakava je ovo skupština koja drhti pred tim genijem iz Šipurića“, rekao je Antić i dodao da, pored obećanog blagostanja, Srbija ima manji kumulatvni privredni rast od svih susednih zemalja, da su penzije niže nego 2012., a plate jedva da su veće, dok su troškovi, kako je rekao, za 720 evra veći, nego 2012. godine.

Ocenivši da su uništeni i mediji, on je kazao da „Politiku vode nestručni, ostrašćeni i pokvareni“, a govoreći o RTS je rekao da bi „u Japanu neki direktor kao Dragan Bujošević odavno izvršio harakiri“, nazivajući tu medijsku kuću „TV Alchajmer i da liči na televiziju Kraljevine Oman“.

Kakav je to čovek koji se oslonio na Dragana J. Vučićevića i Željka Mitrovića? To nije čovek, to je politička karikatura i moralna nakaza. To je Aleksandar Vučić“, poručio je Antić i dodao da građani traže demokratske izbore.

Mislio sam da će sa Slobodanom Miloševićem otići čovek kome je Srbija terapija. Pogrešio sam i nećemo više ljude kojima je Srbija terapija! Hoćemo ljude koji će biti sluge Srbiji“, poručio je Antić.

Nakon protesta, građani su prošetali centrom grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari