Sednica Parlamentarnog odbora EU i Srbije 13. i 14. juna u Strazburu 1

Osma sednica Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Evropske unije i Srbije biće održana 13. i 14. juna u Strazburu, preneo je danas portal Evropski zapadni Balkan (European Western Balkans).

Kako EWB saznaje, članovi Odbora razgovaraće o statusu pregovora i odnosima između EU i Srbije, napretku u okviru pregovaračkog poglavlja 23, uključujući sudstvo, ustavnu reformu, osnovna prava i slobodu medija, ekonomski razvoj, nedavni razvoj odnosa Beograda i Prištine, kao i spoljne, bezbednosne i odbrambene politike.

Sednicom će predsedavati predsednik delegacije Evropskog parlamenta Eduard Kukan i Vladimir Orlić iz Skupštine Srbije.

Parlamentarni odbor za stabilizaciju i pridruživanje EU i Srbije nastao je stupanjem na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju 2013, sa ciljem razmatranja odnosa između Srbije i EU i svih važnih političkih i ekonomskih pitanja u procesu evropskih integracija Srbije.

Odbor se sastoji od jednakog broja članova Skupštine Srbije i Evropskog parlamenta a sastaje se, po pravilu, najmanje dva puta godišnje, jednom u Beogradu i jednom u Strazburu. Na kraju svake sednice, Odbor usvaja Deklaraciju i preporuke koje se zatim prosleđuju Savetu za stabilizaciju i pridruživanje, kao i institucijama Srbije i EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari