Simić: Razgraničenje može da spreči etnička čišćenja 1Igor Simić Foto: Srpska lista

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je da ideja razgraničenja sa Albancima u osnovi ima nameru da spreči sva eventualna buduća etnička čišćenja, dodavši da je to jasno svakome ko iskreno mari za budućnost Srba na Kosovu i Metohiji.

Na taj način on je odgovorio igumanu manastira Visoki Dečani Savi Janjiću, koji je ocenio da bi razgraničenje najverovatnije dovelo do etničkog čiščenja, kao legitimnog rešenja.

Lobirajući svakodnevno za zamrzavanje konflikta na Kosovu i Metohiji, Sava Janjić zapravo radi u korist nestanka našeg naroda sa ovih prostora, ali i navija za razaranje spoljnopolitičkih i ekonomskih potencijala Srbije, koja je naš jedini pouzdani zaštitnik, naveo je Simić u pisanoj izjavi.

Prema njegovim rečima, Janjić svoje objave na društvenim mrežama svakodnevno pušta na engleskom upravo da bi se dodvorio sponzorima jednostrano proglašene kosovske nezavisnosti, kako bi oni mogli da blagovremeno vide i valorizuju njegovo antisrpsko delovanje.

Kakav je to čovek i duhovnik koji vodi svakodnevnu kampanju protiv vlasti sopstvene države, ako je Srbija njegova država, a sa smeškom preseca vrpce sa Agimom Čekuom, upitao je Simić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari