Skupština danas razmatra tri međunarodna sporazuma 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Poslanici Skupštine Srbije danas su nastavili rad razmatranjem tri međunarodna sporazuma koje je u plenumu obrazložio ministar unutražnjih poslova Aleksandar Vulin.

On je izjavio da je potvrđivanje sporazuma o prosvetnoj, kulturnoj i sportskoj saradnji sa Vladom Sjedinjenih Meksičkih Država veoma važan jer je Meksiko velika zemlja i jer „nije priznao lažnu državu Kosvo“.

Vulin je istakao da je svaki korak u saradnji s takvim zemljama važan i pokazuje koliko Srbija vodi računa o spoljnoj politici.

Kada je reč o Sporazumu o statusu između Srbije i Evropske unije o akcijama koje sprovodi Evropska agencija za graničnu i obalsku stražu i o Sporazumu sa Sevrenom Makedonijom o saradnji u oblasti borbe protiv trgovine ljudima, Vulin smatra da su to dodatni važni mehanizmi u borbi protiv migrantske krize.

Ministar je naveo da su građani svakodnevno zabrinuti zbog naseljavanja migranata i uplašeni zbog mogućnoasti da se nekontrolisano naseljavaju u Srbiji.

„Migrantska kriza neće proći brzo i na nama je da se borimo da sačuvamo sposobnost države da reaguje i da ne dozvoli da bude parking za migrante i nekontrolisani prostor na koji dolazi i naseljava se ko hoće“, rekao je Vulin poslanicima.

Naglasio je da to, ipak, ne znači da pojedinci treba sami da, kako je rekao, „organizuju patrole i straže“, već da imaju poverenja u državu.

Poslanici će sutra razmatrati Izveštaj o radu Komisije za zaštitu konkurencije za 2019. godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari