SSP: Stari tramvajski most ruglo samo za Šapića i naprednjake 1Foto: Aleksandar Roknić

„Ruglom su stari tramvajski most do juče zvali samo Goran Vesić i beogradski naprednjaci.  Od juče i njihov koalicioni partner Aleksandar  Šapić“ – saopštila je danas Stranka slobode i pravde.

„Tamo gde on vidi „ruglo“, mi vidimo most koji predstavlja redak primerak ratnog nasleđa iz Drugog svetskog rata, ali pre svega podsetnik na herojsko delo učitelja Miladina Zarića, koji ga je spasio nemačkog miniranja“ – stoji u saopštenju.

Iz SSP su istakli da Beograd nema višak, već manjak mostova.

„Preko ovog mosta dnevno pređe 30.000 vozila. Njegovo rušenje, osim što bi bacilo neizbrisivu ljagu na naš grad, izložilo bi torturi i nenormalnim gužvama sve Beograđane u periodu od tri do četiri godine koliko bi se gradio novi“ – navela je stranka.

Prema anketi SSP na uzorku od 140.000 Beograđana, 131.000 je glasala da se most ne dira.

„Jer, mostovi se ruše samo u ratovima. U miru nikada. Ovaj most Šapić i Vesić hoce da sruše, jer buka tramvaja smeta stanovnicima Beograda na vodi! Zato ovo nije odluka koja ima veze sa saobraćajem. Ovo je pitanje koga biramo između učitelja Miladina Zarića s jedne i  njihovih šeika,  biznismena i podržavalaca koji su kupili stan u Beogradu na vodi,  sa druge strane. Ovo je pitanje na kojima vrednostima želimo da nam deca odrastaju. Na slobodi, hrabrosti, ljubavi prema otadžbini i gradu, ili na tome da ako imaš novac sve možeš“ – poručili su iz SSP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari