Jutros je verovatno najsrećniji čovek u Beogradu Vojislav Šešelj zato što je njegov najbolji učenik, nakadašnji generalni sekretar Srpske radikalne stranke, Aleksandar Vučić ostvario pobedu na beogradskim izborima.

„Pobeda je ostvarena uz deljenje svinjskih pašteta sa likom predsednika, besplatnih pljeskavica u Ripnju, sa spiskovima stanara, mene su slikali u zgradi i na glasanju. To je neverovatan pritisak“,izjavio je akademik Dušan Teodorović u Novom danu TV N1.

Dovodili su glasače iz Novog Sada, Kragujevca, Kraljeva da glasaju u Beogradu, rekao je on.

Govoreći o izbornim nepravilnostima, Teodorović je ocenio da je opozicija, naročita ona koja je ostala ispod cenzusa, pristala da učestvuje uprkos tome što je znala za to i da stoga snosi objektivnu odgovornost.

On podseća da je na svim poslednjim izborima izlaznost oko 50 odsto, a da polovina onih koji izađu na birališta glasa za Vučića što čini da četvrtina stanovnika podržava režim.

„Veliku odgovornost za rezultat snosi 49 odsto stanovnika Beograda koji nisu izašli na izbore i oni odlučuju političku sudbinu ovog naroda“, smatra on.

Prema njegovom mišljenju, glasači stranka koje nisu prešle cenzus „u proseku žive mnogo bolje nego pobednici“.

Teodorović smatra da su se partije izgubile na izborima i da umesto njih dobijamo sve više ličnosti.

„Mislim da se stvorio prostor za nova lica. Ako ste na sceni 15 do 20 godina i ostvarite dva odsto, vi morate da se sklonite. Ja to mislim, ne prozivam nikoga“, kaže on.

Akademik Teodorović smatra da je energija od 600.000 glasova sa predsedničkih izbora uništena.

„Gospodin (Saša) Janković snosi veliku odgovornost što nije postojala jedna lista opozicije. Budućnost će da pokaže da li sam u pravu“, rekao je Teodorović za Novi dan tv N1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari