Tepić (SSP): Aca Lukas je rekao ono što Aleksandar Vučić misli 1Foto: FB/Marinika Tepić/ Screenshot

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić pozvala je danas Regulatorno telo za elektronske medije (REM) da reaguje povodom vređanja novinarke N1 Žakline Tatalović od strane Aleksandra Vuksanovića, poznatog kao Aca Lukas, u emisiji TV Pink „Hit tvit“.

„REM mora da reaguje, mi smatramo da TV Pink mora da ostane bez nacionalne frekvencije, jer se pretvorila u fabriku mržnje i huškanja“, rekla je Tepić na konferenciji za novinare koja je održana ispred zgrade TV Pink.

Tepićeva je kazala da je „istinski urednik“ Pink televizije predsednik države i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić i da je Aca Lukas doveden da bi rekao „ono što Aleksandar Vučić misli“.

Ona je rekla da je predsednik Srpskog patriotskog saveza Aleksandar Šapić trebalo da reaguje jer je „muškarac i čovek“, a onda i „javni fukncioner kojeg plaćaju i žene“.

Ona je podsetila da su novinari doživeli da im se „pale kuće“ i „obijaju stanovi“, jer kritikuju režim, iako je njihova dužnost da „objektivno informišu“.

Tepić je ocenila da su ovakvim primerom vređanja Žakline Tatalović, sada „meta, žene i novinarke“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari