Vučić: Ako su to stvarno stavovi Albanaca, ne treba gubiti vreme na nastavak dijaloga 1EPA/ KOCA SULEJMANOVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je, povodom izjava o nastavku dijaloga koje daju predstavnici Kosova, rekao predstavnicima Evropske unije da, ako su to stvarno stavovi Albanaca, onda ne treba gubiti vreme dolazeći u nedelju na nastavak dijaloga.

Rekao sam im ako mislite da postoji ta batina kojom ćete me naterati da slušam Tačijeve, Hodžajeve i Hotijeve izjave i gluposti – ne zovite me više, istakao je Vučić u izjavi novinarima posle polaganja kamena temeljca za nemačku fabriku električnih i hibridnih pogona ZF Fridrihšafen.

Vučić je poručio da na njega niko ne može vršiti pritisak i da, ako EU misli da se na takav način razgovara sa Srbijom, otići će u nedelju na nastavak dijaloga samo da bi rekao: Hvala vam lepo, ispunite Briselski sporazum pa ćemo onda da razgovaramo dalje.

Prema njegovom mišljenju, pritisci su uoči nastavka dijaloga bili sa raznih strana i na razne načine, a to uključuje i laži o zatrovanoj vodi, nestanak novinara Stefana Cvetkovića, kao i objavljivanje fotografije njegovog sina na utakmici fudbalske reprezentacije Srbije.

Mislili su da će da me slome pred Brisel svim tim lažima i izmišljotinama. Nećete da me slomite, samo ste me ojačali, poručio je Vučić.

On je zapitao da li je možda njegov sin Danilo kriv zato što je sam platio avionsku kartu u ekonomskoj klasi i što navija za reprezentaciju Srbije, „za razliku od ovih mrzitelja, koji je mrze – popodne mrze ceo svet, a popodne sebe“.

Vučić je rekao i da nema smisla da li sinu da objašnjava zašto se vodi kampanja protiv njega i da su ga napali zato što je vikao „ja te volim Srbijo“ i što je „tri mesta od njega bio neki navijač Partizana“, a Danilo „ni ne navija za Partizan“.

Mreža za istraživanje kriminalai korupcije KRIK objavila je fotografiju agencije Asišijeted pres na kojoj se Vučićev sin vidi okružen navijačima Partizana iz kriminogene sredine, kao i imena tih osoba i vrste krivičnih dela za koja su optuživani i osuđivani.

Vučić je poručio da „bitangama, i albanskim i srpskim, neću dozvoliti da mi napadaju porodicu iz čista mira. Moj sin nije ništa ukrao, nije nikom ništa nažao učinio“, rekao je Vučić, konstatujući da oni koji stoje iza tih napada „ne znaju više šta će, jer im je oduzeo mogućnost da plaćaju i kradu zemlju“.

On je, upitan da prokomentariše odluku Apelacionog suda da poništi presudu žandarmima osuđenim za prebijanje njegovog brata Andreja i brata tadašnjeg gradonačelnika Sinšie Malog, konstatovao da je i to dokaz da su neutemeljene optužbe da je diktator.

Optužuju da su krivi bubrezi moga brata što su trpeli pendreke, rekao je Vučić, podsećajući da je sve sudije i tužioce postavila vlast koja je bila do 2012. godine.

Vučić je dodao da je, ipak, bolje da je oštećen on ili neko od članova njegove porodice nego bilo koji drugi građanin Srbije.

Komentarišući žalbu Saveta Evrope koju su uputili gradonačelnici Paraćina i Šapca, Vučić je ocenio da se oni žale jer su sve pokrali.

Problem je što puno kradu. Da malo manje kradu bilo bi više para (za opštinske budžete). Najlakše je kad ste nesposobni, neradnici i lopovi, da svalite krivicu na republičku vlast, napomenuo je on.

Vučić nije želeo da priča o slučaju „nestalog“ novinara iz Bele Crkve, uz obrazloženje da je „Cvetković sve sam rekao“.

Mislim da su ljudi sve razumeli kad su ga videli, zaključio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari