Vučić tvrdi da nije želeo da govori na sahrani Amfilohija 1Foto: (1) Beta/Miloš Miškov / (2) Danas Online

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas negirao da je tražio da govori na sahrani mitropolita Amfilohija u nedelju u Podgorici i dodao da ga to „nije zanimalo“.

Na konferenciji za novinare posle posebne sednice Vlade u u Palati Srbija, Vučić je rekao da je sam odlučio da ide u Podgoricu da bi odao počast „velikom i harizmatičnom čoveku, sa kojim se nije uvek slagao“, ali s kojim je imao neuporedivo bolji odnos u poslednjih par meseci nego ranije.

„I recite mi koga sam to pozvao da tražim da govorim? Ili ako nisam ja, kažite mi bilo kojeg čoveka iz mojeg okruženja koji je to tražio, i od koga je tražio? I ustanovićete da nikada nisam tražio da govorim. Čak mislim da nije bilo ni vreme ni mesto za to, imao je (Amfilohije) mnogo bližih ljudi. Meni je bila obaveza da odem i da se poklonim i ništa više“, rekao je on.

Vučić je rekao da je „mnogima smetalo“ to što je došao u Crnu Goru, ali da on smatra da mu je tamo bilo mesto.

„A zašto to ne razumeju neki ljudi, koji ne razumeju značaj zajedništva? To više govori o njima. Moj posao je da budem predsednik svih građana Srbije i da pomognem našem narodu koji ne živi u Srbiji… U sve drugo se ne mešamo. Formirajte vlade kakve hoćete, imaćete dobrog partnera u Srbiji“, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari