Vukadinović: Ako izađem na izbore biće u okrivu suverenističkog bloka 1Đorđe Vukadinović Foto: Nenad Đorđević/FoNet

Poslanik i glavni urednik Nove spske političke misli Đorđe Vukadinović je ocenio da je izlazak na izbore „u datim okolnostima, a one po opoziciju nipošto nisu sjajne, verovatno najmanje loša opcija“, a i zato što su, rekao je, „alternative još lošije“.

„Mislim da ovako ishitreno i bez dublje analize plasirana priča o bojkotu za sada koristi samo Vučiću, a slabi poziciju opozicije. On pred javnošću, a posebno pred strancima ispada kao neko ko je ‘konstruktivan’ i nudi dogovor, a opozicija deluje ‘avanturistički’, cepa se, polarizuje, i dodatno slabi“, rekao je Vukadinović, za izdanje lista Blic od nedelje.

Sem toga, naveo je Vukadinović, uz parlamentarne, održavaju se i lokalni izbori.

„Bojkotom vi praktično bez borbe prepuštate Srpskoj naprednoj stranci vlast u svakom gradu i svakom mestu u Srbiji“, rekao je Vukadinović.

Na pitanje ako odluči da izadje na izbore, s kim bi mogao da se udruži, on je rekao da je njegov prevashodni cilj da „časno završi ovaj mandat“, da kritikuje loše poteze vlasti i utiče na opoziciju da na pravi greške kakve su do sada pravljene.

„A ukoliko budem izlazio na izbore, izaći ću u okviru jednog ozbiljnog suverenističkog bloka uglednih ličnosti, stranaka i pokreta čiji će cilj biti borba protiv ekonomske i političke kolonizacije, odnosno institucionalna, nacionalna, demokratska i demografska obnova zemlje, iako moram priznati da još uvek nisam prežalio, a ni sasvim odustao od zalaganja za jednu zajedničku opozicionu listu, koja, uzred rečeno, stoji u ‘sporazumu s narodom’, a sada je više niko ne pominje“, rekao je Vukadinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari